Vinterferie: Dette dekker ikke reiseforsikringen

slalom gutt barn

Korona til tross, tusenvis av nordmenn tilbringer nå eller neste uke vinterferien ved skianlegg rundt om i landet. Mange kjøper ikke kostbart alpinutstyr, men leier det istedet ved behov. Men hva hvis det leide skiutstyret blir skadd eller stjålet?

– Vi har mange henvendelser fra folk som tror reiseforsikringen dekker dette, men det gjør den altså ikke. Derfor anbefaler vi alle som leier skiutstyr å tegne egen forsikring hos utleier, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Reiseforsikringen din dekker som regel ikke utstyr som du ikke eier selv. Å tegne en egen forsikring hos utleier av skiutstyr er ikke uvanlig. Det koster gjerne noen tiere ekstra og har en egenandel, men skulle ulykken være ute er det verdt det.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Det er ofte litt kaotisk når man skal leie ski, men bruk noen minutter på å forhøre deg om skileie-forsikring. Det kan spare deg for tusenvis av kroner hvis de blir stjålet eller skadet. Alpinutstyr er ofte kostbart og lett omsettelig, og man bør i hvert fall ikke være naiv og gå fra skiene sine ubevoktet, for eksempel i en spisepause. Da kan de bli et lett bytte for tyver, sier han.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Gjennomsnittsprisen på skiutstyr som blir stjålet eller forsvinner ligger nå rundt 10.000 kroner. Tall fra forsikringsbransjen viser at det er snakk om skiutstyr for flere millioner kroner årlig.

– Har du en god reiseforsikring og du eier ditt eget utstyr er det som regel dekket ved tyveri. Unntaket er om du lar skiutstyret være ubevoktet i eller ved skianlegget over lengre tid, sier Brandeggen.

Slik sikrer du alpinutstyret ditt:

  • Ha bilde av alpinutstyret ditt på mobilen. Det hjelper til å kunne identifisere utstyret.
  • Parker skiene slik at du kan holde øye med dem, selv når du er inne på en café.
  • Dersom du har leid skiutstyr bør du holde deg i oppmerkede løyper for å unngå skader.
  • Kjøp en skilås, da styrer gjerne tyvene unna dine ski, også på tog eller buss.
  • Et triks kan være å splitte skiparene og sette de et stykke fra hverandre. Tyver pleier sjelden stjele kun én ski.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.