Krigen i Ukraina diskuteres i Kringkastingsrådet

nrk

Hvordan NRK dekker krigen i Ukraina blir tema når Kringkastingsrådet møtes torsdag 17. mars.

Flere har reagert på hvordan Nytt på Nytt har vitset om krigen i Ukraina, men noe skred av klager har ikke Kringkastingsrådet mottatt i forkant av torsdagens møte.

I rådet vil utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen redegjøre for hvordan NRK dekker krigen. Her vil også journalist Gro Holm, som selv var i Kyiv for NRK da krigen startet, og redaksjonssjef Frank Sivertsen i Supernytt, som har forsøkt å fortelle om krigen til en ung målgruppe, bidra.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Totalt er det kommet inn 194 henvendelser til rådet i forkant av torsdagens møte. En del av disse berører krigen i Ukraina, det gjelder klager på bildebruk og innslag i Nytt på nytt.

I plenum skal rådet også se på klager knyttet til nyhetsdekning av ulvejakt, jus og etikk i dokumentarserien «Gåten Agnes» og et humorinnslag om koronavaksine.

Foruten krigen i Ukriana blir det også en temasak om hvordan NRK forholder seg tredjepartsplattformer – for eksempel sosiale medier hvor NRK ikke har redaktøransvaret. Hvilke utfordringer, muligheter og dilemmaer gir det i en digital og global virkelighet?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.