stortinget

Zelenskyj takket Stortinget

Volodymyr Zelenskyj takket for den langvarige støtten til Ukraina da han talte til stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene i stortingssalen i onsdag. Bare tre ganger etter annen verdenskrig har utenlandske gjester fått tale til... Les mer »
buss

Vil gjøre det enklere for ukrainske lastebilsjåfører å jobbe i Norge

På oppdrag fra Samferdselsdepartementet, sender Statens vegvesen nå et forslag på høring. Forslaget handler om å anerkjenne ukrainernes yrkessjåførutdanning fra hjemlandet i større grad. – Bransjen trenger flere sjåfører, og det er... Les mer »
google

Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

Digital Norway, Google og Danish Entrepreneurs lanserer Norges første, store gründerprogram for ukrainske flyktninger. Interessen har vært enorm, og nå skal 50 ukrainere delta med sine forretningsidéer som kan bidra til gjenoppbyggingen... Les mer »
Stortinget

Nordisk-baltisk parlamentspresidentmøte i Sveriges Riksdag

Stortingspresident Masud Gharahkhani møter kollegaer fra Norden og Baltikum (NB8) i Stockholm 24. – 25. august. − 24. august er Ukrainas uavhengighetsdag, som er datoen for landets endelige brudd med Sovjetunionen i... Les mer »
f-16

Ber Norge gi F-16 jagerfly til Ukraina

Norsk-ukrainsk venneforening ber regjeringen om å gi norske F16 jagerfly til Ukraina. Norge er et av NATO-landene som har faset ut sine F16 fly. Disse flyene bør så fort som mulig overføres... Les mer »
nfk

Andøya viktig for Norge

Nylig kom nyheten om at regjeringen vil styrke arbeidet med alliert mottak på Andøya og samtidig frigi arealer til næringsvirksomhet ved flyplassen. – Det er viktig for forsvaret av Norge, og vi... Les mer »
ukraina

Saltdal kommune markerer solidaritet med Ukraina ett år etter invasjonen

I anledning av ettårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina vil Saltdal kommune uttrykke sin dypeste sympati og medfølelse for det ukrainske folk og alle berørte, opplyser kommunen. Fredag 24. februar er det... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Høye strømpriser og bensinpriser får gjennomgå

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen har besøk av standup-komiker Martin Soulimani i studio når nyhetsbildet skal kommenteres. Og det er mye å ta tak i, rekordhøye strømpriser, høye drivstoffpriser og høye matpriser... Les mer »
posten

Posten: – Vent med Ukraina-pakkene til over nyttår

Posten og den ukrainske ambassaden oppfordrer nå alle som vil sende hjelpepakker til Ukraina om å avvente til over nyttår. – Bakgrunnen er at det er helt fullt ved mottakssenteret i Polen.... Les mer »
google

Årets søketrender: Dette har nordmenn googlet i 2022

I år er den norske listen preget av både alvor og underholdning. Krigen i Ukraina, ordspillet Wordle og rettssaken mellom Amber Heard og Johnny Depp er noe av det nordmenn har vært... Les mer »