Ola Solbakken spiller for Norge mot Slovakia og Armenia

Norges Fotballforbund

Ola Solbakken fra Bodø/Glimt skal spille i landslaget, Omar Elabdellaoui og Sander Berge er tilbake i troppen, mens en ny keeper er tatt ut. Se troppen her.

Tirsdag presenterte landslagssjef Ståle Solbakken troppen til kampene mot Slovakia og Armenia, som spilles 25. og 29. mars. 25 spillere er tatt ut, blant annet Omar Elabdellaoui og Sander Berge som begge har vært lenge ute. Molde-keeper Jacob Karlstrøm er med i A-landslagstroppen for første gang.

– Vi vil gjerne se nye fremadstormende keepere. Bråtveit har en liten skade og vi har også to unge keepere som er med U21, og så ønsker vi å se Karlstrøm hos oss nå, sier Solbakken.

– Så er det veldig gledelig å ha med Omar og Sander igjen. Det er for mye forlangt å si at Omar er 100 prosent, men han er mye nærmere enn det man kunne drømme om. Han ser fysisk veldig klar ut, og selv om han kanskje mangler litt timing i noen situasjoner, så har han gjort gode kamper etter at han kom tilbake. Det er første gang han er med under meg, og han har vært en viktig del på og utenfor banen i lang tid. Vi gleder oss til å ha han med. 

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

– Sander i form trenger vi og han ser bedre og bedre ut. Han bygd seg opp sakte, men sikkert. Han hadde nok håpet at det skulle gå kjappere, men nå begynner han å nærme seg nivået sitt. Han har hatt klar fremgang, mener Solbakken. 

Landslagssjefen understreker at de to Ullevaal-kampene blir viktige i oppladningen til de fire Nations League-kampene i juni.

– Det er denne samlingen vi har før Nations League. Kampene i juni blir en utfordring med tette kamper etter en tøff sesong, det blir en mental og fysisk prøvelse. Det skal vi snakke om under samlingen nå, og sørge for at vi stiller så forberedt som vi kan til den samlingen. Så handler det om å få mest mulig ut av disse to kampene. Vi håper å fortsette fremgangen vi hadde i høst, avslutter Solbakken.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Troppen:

Andre Hansen – Rosenborg
Jacob Karlstrøm – Molde
Ørjan Nyland – Reading
Kristoffer Vassbakk Ajer – Brentford
Fredrik Bjørkan – Hertha Berlin
Omar Elabdellaoui – Galatasaray
Stian Gregersen – Bordeaux
Birger Meling – Rennes
Andreas Hanche-Olsen – Gent
Marcus Holmgren Pedersen – Feyenoord
Julian Ryerson – Union Berlin
Leo Skiri Østigård – Genoa
Fredrik Aursnes – Feyenoord
Sander Berge – Sheffield United
Mats Møller Dæhli – Nürnberg
Mohamed Elyounoussi – Southampton
Mathias Normann – Norwich
Ola Solbakken – Bodø/Glimt
Morten Thorsby – Sampdoria
Kristian Thorstvedt – Genk
Martin Ødegaard – Arsenal
Veton Berisha – Viking
Erling Braut Haaland – Borussia Dortmund
Joshua King – Watford
Alexander Sørloth – Real Sociedad

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.