Forventer mange bilskader i fellesferien

politi

Fellesferien er i gang, og med flystreik og økt biltrafikk på veiene forventer Tryg Forsikring mange bilskader de nærmeste ukene.

– Våre bilskadetall hittil i år har økt med 15 prosent, og med rekordmange biler på veiene, norgesferie på grunn av flystreik, og utenlandske bilturister tilbake for fullt forventer vi mange bilskader i fellesferien, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Juli var den måneden i fjor med flest registrerte bilskader til forsikringsbransjen, viser tall fra Finans Norge. Bare i den første helgen av fellesferien da ble det meldt inn over 3000 bilskader til en kostnad på over 58 millioner kroner, viser tallene.

Les også:  200 vil ta fagbrev med YTF

– Jeg tror vi kan få veldig mange bilskader i fellesferien i år. Trafikken på veiene er høy, og det er rekordstor pågang på campingplassene der mange er fullbooket allerede. Jeg har selv vært på langtur nylig og sett hvor tett med bobiler og feriepakkede personbiler det er på veiene. Fellesferien pleier bære preg av over snittet med trafikkulykker, og x-faktoren i år er hvor mange som har fått utenlandsferien kansellert på grunn av flystreik, og som nå vil velge bilferie her hjemme i stedet, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Det er første uka i fellesferien som er verst i antall ulykker, viser tall for juli i fjor. Da ble det meldt inn 7354 bilskader til en kostnad på over 147 millioner kroner. Deretter synker ulykkestallene for resten av fellesferien. For hele juli ble det i fjor registrert 28000 bilskader til en kostnad av over 605 millioner kroner.

Les også:  Januar er måneden vi krasjer mest

– Det er overraskende mange bulkeskader i juli, småkollisjoner på parkeringsplasser og kjøpesentre. Bare i juli i fjor var det nær 5000 påkjørsler på parkert kjøretøy, og over 3000 ryggeulykker. De aller fleste skjer i forbindelse med parkering på handlesteder, og er selvfølgelig kjedelig for de som blir rammet, sier han.

Ser man på ulykkesstatistikken er det menn i alle aldre som dominerer bak rattet.

Les også:  Økning i antall mobbe-henvendelse

– For juli i fjor var det mer enn dobbelt så mange mannlige sjåfører som var innblandet i ulykker, som kvinner. Så kan man velge er det en opplagt fordel om kvinnene overtar rattet. De er mindre ivrig på gasspedalen, kjører som oftest mykere, og er mer påpasselig med å lese trafikken riktig, sier Brandeggen som oppfordrer de som blir innblandet i en trafikkulykke å ta mobilbilder av ulykkesstedet og bilskadene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.