LESERINNLEGG: Norge må hjelpe ukrainere på flukt!

ukraina

Den grufulle invasjonen av Ukraina har ført til en flyktningkrise i Europa. FrP har alltid ment at flyktninger må hjelpes i nærområdene, og nå er det krig i Europa. Da er det vårt ansvar og plikt som medmennesker å hjelpe ukrainske flyktninger.

Av: Sylvi Listhaug, partileder FrP og Erlend Wiborg, innvandrings- og integreringspolitisk talsperson, FrP.

De fleste ukrainerne på flukt trenger hjelp i deres hjemland, eller de befinner seg i et naboland som har tatt imot dem med åpne armer. De trenger øyeblikkelig hjelp, slik at vi unngår en humanitær katastrofe. FrP vil derfor gi fem milliarder kroner ekstra til å hjelpe ukrainske flyktninger i Ukraina og i nabolandene, og pengene må prioriteres innenfor bistandsbudsjettet som har nok av poster det kan kuttes i.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

En del ukrainere vil ha behov for beskyttelse i Norge til det er trygt igjen i landet deres. FrP vil at regjeringen umiddelbart stanser å hente flere kvoteflyktninger fra resten av verden, og at vi bruker all ledig kapasitet på flyktninger fra Ukraina. Norge skal fortsatt hjelpe flyktninger i andre deler av verden i deres nærområde, der vi kan hjelpe langt flere enn at noen få kommer helt til vårt land.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

I en situasjon der alle vil hjelpe ukrainere på flukt, vil vi også advare mot at vi ikke blir naive. Vi vet fra tidligere migrasjonsstrømmer at det alltid vil være personer som ikke er forfulgt, som vil forsøke å utnytte situasjonen til å komme til Europa. Derfor må Norge bidra med personell og utstyr til nabolandene, slik at de klarer å ha kontroll på hvem som kommer inn over Schengen sine yttergrenser.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Vi har stor tro på at ukrainerne som kommer til Norge vil og kan bidra til samfunnet mens de oppholder seg i landet vårt. FrP mener det vil være fornuftig å gi ukrainere midlertidig bo- og arbeidstillatelse, slik at de som klarer seg selv får muligheten til det. Så håper vi at alle at den grufulle krigen snart er over, og at de får muligheten til å reise hjem for å bygge opp landet sitt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.