Julegrøt hører ikke bare høytidsdagene til. Risengrynsgrøt har blitt en viktig førjulsrett. Litt overraskende er det at de yngre oftere spiser tradisjonsretten enn de eldre. Over 8 av 10 unge voksne mellom... Les mer »
Julen er en tid for tradisjoner, og de som har fulgt herrene Finn Bjelke og Yan Friis på radio gjennom årene kan glede seg over at de blir det tradisjonsrike juleverkstedet også... Les mer »
Inderøy Slakteri i Trøndelag har utviklet en ny julepølse med 30% sauekjøtt. – At det hvert år kastes over 600 tonn sauekjøtt i Norge, er ikke bare en utfordring. Det er en... Les mer »
Fire av ti nordmenn spiser pinnekjøtt til jul viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2019 på vegne av MatPrat. Kjøtt som er godt tørket har en mer modnet smak, og... Les mer »
Julebaksten er en tradisjon det er verd å ta vare på. Selv om vi ikke absolutt må ha syv slag kaker til jul lenger, er julebakst en hyggelig familie- og venneaktivitet i... Les mer »
Én av fem i Nord-Norge utfordres av allergilignende symptomer i julen, ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden. Undersøkelsen viser også at nær halvparten av de som plages av... Les mer »
Fra 2020 kommer det nye regler fra myndighetene når du kjøper næringsmidler fra utlandet. De nye reglene medfører at du betaler merverdiavgift på mat og drikke uansett verdi, samt at noen varer... Les mer »
Matvareprisene har gått ned med 0,8 prosent de siste 12 månedene, matvareprisene har dermed bidratt til å dempe den samlede prisveksten i Norge. Det viser ferske tall fra SSB. Fra november 2018... Les mer »
Ølekspert Stian Kristiansen fra Gulating i Bodø og redaktør Gunnar Andreassen i Bodøposten.no tester årets juleøl og snakker om julemat og julekalender i en fersk podcast. – Podcasten i desember har blitt... Les mer »
Nær halvparten av boligbrannene i fjor skyltes komfyrbranner. En komfyrvakt kunne forhindret de fleste av disse, men kun en av fire i Nordland har installert den. Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og... Les mer »