Matvareprisene demper den norske prisveksten

forbrukslån

Matvareprisene har gått ned med 0,8 prosent de siste 12 månedene, matvareprisene har dermed bidratt til å dempe den samlede prisveksten i Norge. Det viser ferske tall fra SSB.

Fra november 2018 til november 2019 har konsumprisindeksen steget med 1,6 prosent. På samme tid har altså matvareprisene gått ned med 0,8 prosent.

− Konkurranse i dagligvaremarkedet gjør at matvareprisene har gått ned. Det er ingen tvil om at konkurransen mellom dagligvareaktørene er svært hard, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  Merverdiavgift på all netthandel fra utlandet

Fra oktober til november steg matvareprisene med moderate 0,2 prosent. Matvareprisene varierer etter et jevnt mønster i løpet av året.

− En liten økning er normal på denne tiden av året. Prisene går ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og justerer seg igjen på andre tidspunkt av året.

− At matvareprisene har en negativ utvikling over de siste tolv månedene er ikke vanlig, vi har ikke sette dette siden november 2017, sier Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.