Dette er nordmenns topp 6 julekakefavoritter

julebaking

Julebaksten er en tradisjon det er verd å ta vare på. Selv om vi ikke absolutt må ha syv slag kaker til jul lenger, er julebakst en hyggelig familie- og venneaktivitet i førjulstiden.

I en juleundersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av MatPrat i november 2018 om syn på juletradisjoner i den norske befolkningen, svarte 20% at det er kakebakst de kjøper seg ut av på spørsmål om det hender man kjøper varer eller tjenester for å lette juleforberedelsene sine. 

Likevel oppgir hele 72% i samme undersøkelse at de ikke kjøper noen varer eller tjenester for å avlaste juleforberedelsene. Vestlandet er den landsdelen med sine 79% som oppgir at de aldri kjøper varer eller tjenester, som er høyest i landet. 

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Dette gir en indikasjon på at kakebakst og julefavoritter fortsatt troner høyt på listen over tradisjoner man setter pris på i førjulstiden, sier Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Dette er nordmenns julekakefavoritter

1. Risboller

Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.

2. Fløtekarameller

Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på. Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

3. Brente mandler

Brente mandler er en av julens klassikere det oser julestemning av. Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.

4 .Kokosmakroner

For mange blir det ikke ordentlig jul før de saftige og smakfulle kokosmakronene er bakt. Oppskriften er veldig enkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking.

5. Brune pinner

Brune pinner er for mange en av julas 7 tradisjonelle slag, og er av de mest lettvinte kakene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smaken.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

6. Krumkaker

Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker. De er sprø, og delikate og har mange bruksområder. Fyll de gjerne med pisket krem og bær.

Kilde: MatPrat.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.