ANNONSE: Slik velger du de riktige gardinene til forskjellige rom

Annonse:

Det er mange ting du bør vurdere når du innreder et rom. Selv om man ofte glemmer å inkludere gardiner i den første innredningsfasen, spiller de en viktig rolle i hvert enkelt rom. Når man ser nærmere på det enorme utvalget av forskjellige typer gardiner, så forstår man at gardiner ikke bare er gardiner.  Du kan for eksempel finne alt fra persienner og liftgardiner til tunge stoffgardiner og mørkleggingsgardiner. Selvfølgelig finnes det mange, mange fler.

Den enkle løsningen er å gå med de samme gardinene i hele hjemmet, men på den måten går man dessverre glipp av de mange kvalitetene riktige gardiner kan gi et rom. 

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av hjemmets viktigste rom og hvilke gardiner som kan passe her.

Soverommet 

Hvis du foretrekker et mørkt soverom, er selvfølgelig mørkleggingsgardiner riktig for deg. Fordelen med mørkleggingsgardiner er at gardinen holder sollyset ute, men det kan også være noen ulemper forbundet med denne typen gardiner.  

Hvis du bare har mørkleggingsgardiner på soverommet, har du ikke muligheten til å holde omverden ute og samtidig få litt lys inn. Derfor kan det være bra å skaffe seg to gardiner. Først en tynn gardin som du kan dra for når du vil ha litt lys og privatliv. Deretter mørkleggingsgardiner du kan bruke når du vil sove.

Stuen

Stua er et rom hvor du virkelig kan leke og få en personlig stil ved hjelp av gardinene. Hvis du har et stort vindusparti, kan du for eksempel prøve deg på store stoffgardiner som går helt ned til gulvet. Hvis du derimot har flere små vinduer, kan persienner være en god løsning. Du kan ha disse asynkront åpne eller lukket – avhengig av hvordan sollyset faller inn i hjemmet.

Større selskapslokaler

Hvis du har et veldig stort rom du kan bruke til festlige arrangementer, kan det være vanskelig å finne de riktige gardinene. Hvis det er en scene eller lignende i den ene enden, skal fokuset gjerne kunne rettes dit under festlighetene. I så fall kan du virkelig utnytte muligheten for å henge opp ordentlige scenetepper i Molton-stoff.  

Hvis det er mange store vinduer i festsalen, kan det se enormt lekkert ut med florlette stoffgardiner som lar sollyset komme inn samtidig som du unngår å bli blendet av de skarpe solstrålene. Igjen kan det være smart å ha to gardiner, og la de tynne gardinene henge innenfor tunge stoffgardiner som kan mørklegge hele festsalen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.