Ny ungdoms- og rekrutteringsordning i kongekrabbefisket

Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren ønsker å rekruttere flere unge til fiskeyrket, og har derfor avsatt 30 tonn kongekrabbe til en ny ungdoms- og rekrutteringsordning i 2021.

– Dagens kongekrabbefiske er et åpent og et svært lukrativt fiskeri. Nå ønsker vi å gi flere unge fiskere muligheten til å delta, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Ordningen blir etablert som et eget tiltak for å rekruttere ungdom til fiskeyrket, ved hjelp av kongekrabbefiske.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Vi vil gi mulighet til ungdom og videregående skoler til å søke på ordningen. Dette er et tiltak som vil kunne øke interessen for fiskeryrket, og som vil styrke driftsgrunnlaget for unge fiskere, sier Ingebrigtsen.

Departementet gjennomførte nylig en høring av kongekrabbeforskriften. Departementet foreslo i høringen å utvide dispensasjonsadgangen kongekrabbeforskriftens § 4 til også å omfatte dem som er i foreldrepermisjon, og at det skal kunne gis dispensasjon fra omsetningskravet dersom fartøy har havarert som følge av brann eller andre lignende uforutsette hendelser som gjør det umulig å nytte fartøyet. Dispensasjonsadgangen for foreldrepermisjon og havari skal følge lik praksis som vurderingen av dispensasjonsadgangen ved sykdom.

Les også:  Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

– Denne endringen vil gjøre det lettere å kombinere fiskeriyrket med å få barn,og i tillegg avhjelpe dersom fartøy havner i en vanskelig situasjon hvor man ikke får gjennomført fiske, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.