Norges Bilbransjeforbund: – Regjeringen valgte fornuften

nybil bruktbil

Regjeringen ved Siv Jensen sier til VG at det ikke vil komme bilavgiftsøkninger i 2019 budsjettet. I realiteten utsettes WLTP justeringen til 2020 budsjettet, og man fortsetter med NEDC 2.0 i 2019. Fornuften seiret, alternativet kunne vært svært dramatisk.

– Meldingen kom ikke et sekund for tidlig, men den kom. Og det er det viktigste! Vi er svært tilfredse med denne løsningen. Slik vi ser det var en videreføring av omregningen til 2020 eneste farbare vei, og vi er glade for at også regjeringen ser dette. Konsekvensene ved å ikke gjøre dette kunne vært at nybilsalget hadde stupt, tusenvis hadde mistet jobben, CO2 utslippene gått opp, sier Stig Morten Nilsen adm. dir. i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Les også:  Nordland: Halvparten kjører halvveis i blinde!

Til VG sier Siv Jensen at forutsetningen har vært et nøytralt opplegg, og avgiftene samlet ikke skulle øke. Men på grunn av usikkerheten nå, mener regjeringen at det er nødvendig å tråkke på bremsen, slik at man får tid til å sikre en sømløs og udramatisk overgang fra gammel til ny målemetode.

– Etter å ha jobbet intensivt med denne saken i godt over ett år er det utrolig deilig å ha nådd frem med våre bekymringer. Det har vært lagt ned utrolig mye arbeid, og samarbeidet med BIL og NAF har gitt oss slagkraft. Dette er rett og slett en stor politisk seier for bilbransjen og våre kunder. Kanskje den største politiske seieren i NBFs historie, sier Nilsen.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Vi må ta noen små forbehold ettersom regjeringen ikke har flertall på Stortinget. Det skal fortsatt forhandles om statsbudsjettet på Stortinget.

– Vi har jobbet svært bredt mot alle partier, så vi velger å være optimistiske. Signalene vi har fått fra andre partier er at dette vil gå igjennom, sier Nilsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.