Nå kommer vinteren – Unngå å havne i dekkfella

vinter trafikk

1 av 3 har opplevd farlige situasjoner på glatta med sommerdekk. Med lavere temperaturer bør du skifte dekk nå!

I en ny undersøkelse gjennomført av Ipsos de siste ukene for Gjensidige viser at 30 prosent har opplevd farlige situasjoner grunnet glatte veier med sommerdekk. Samtidig sier 14 prosent eller nærmere 400.000 bileiere at de har vinterdekk som er mer enn 5 år gamle.

– Sommerdekk på vinterføre hører ikke hjemme på norske veier, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Det samme gjelder biler med gamle og slitte vinterdekk.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Gamle vinterdekk dobler bremselengden, selv med lovlig mønsterdybde. I noen tilfeller kan nye og gamle dekk stå om liv eller død, hvis du plutselig må bremse opp, sier Voll. Etter maks fem år bør man absolutt skifte vinterdekkene, sier han videre.

Et sett med nye vinterdekk vil for mange oppleves som å få helt «ny» bil på glatten – med økt kjøreglede og ikke minst, helt andre kjøreegenskaper. Prisen på et sett gode dekk, behøver heller ikke å koste all verden, men er kanskje noe av det lureste en kan investere i.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– Uten å være riktig skodd for vinterføre, kan du få redusert erstatningen med mange tusen kroner dersom uhellet skulle være ute, sier kommunikasjonssjefen. I tillegg kjører de fleste med piggfrie vinterdekk, og det er derfor ingen grunn til å vente, spesielt om en har tenkt seg på fjellet de neste ukene, avslutter Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.