Nordmenn nedbetalte rekordmye inkassogjeld i juni

lindorff

Norske privatpersoner brukte over 687 millioner kroner på å nedbetale inkassogjeld i løpet av juni. Dette er en økning på over 14 prosent sammenlignet med juni i fjor, viser nye tall fra Lindorff.

Juni er den måneden i året nordmenn betaler ned mest inkassogjeld. Dette er en trend vi har sett over flere år og skyldes trolig at folk i juni får utbetalt feriepenger. I tillegg er det mange som får igjen penger på skatten. I fjor nedbetalte privatpersoner i Norge 544 millioner kroner i inkassogjeld i juni. Det betyr at vi i år har betalt inn hele 78 millioner kroner mer enn i fjor.

– Vi merker tydelig at flere tar kontakt med oss for å betale sakene sine i juni, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Lindorff mottar ca. 20 prosent mer i innbetalinger fra de som skylder penger i juni, sammenlignet med gjennomsnittet resten av året.

– Det er positivt å se at mange velger å rydde i økonomien og kvitte seg med gjeld når de har mulighet. Spesielt siden nordmenn tar opp mer gjeld i snitt nå enn tidligere, noe som gjør oss mer sårbare for økonomiske svingninger, forteller Siv Hjellegjerde Martinsen.

Flere innbetalinger fra Vestlandet
Innbetalingene har økt over hele landet siden i fjor, med unntak av Oslo, Hedmark og Buskerud. Den største økningen ser vi på Vestlandet. Rogaland er fylket med størst økning med 55 millioner kroner innbetalt i 2018, en økning på 99 % siden i fjor. Dette kan ha sammenheng med at betalingsutfordringene på Vestlandet øker og at folk dermed opparbeider seg mer i inkassogjeld.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Samtidig er utviklingen i arbeidsmarkedet positiv og den økte innbetalingen kan være et tegn på at flere har mulighet til å gjøre opp inkassosakene sine.

Størst økning blant kvinner
I likhet med tidligere år er det den mannlige delen av befolkningen som betaler inn mest inkassogjeld i løpet av juni. I år betalte menn 467 millioner og kvinner 220 millioner. Dette er ikke overraskende siden menn generelt sett har mer inkassogjeld sammenlignet med kvinner.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Det er imidlertid kvinnene som har hatt den største økningen siden i fjor. Kvinnene har betalt inn 34 % mer, mens mennene har hatt en flatere vekst med 7 % i økte innbetalinger.

Ta kontakt
Hjellegjerde Martinsen anbefaler personer som har fått økonomiske problemer til å være aktive.

– Vi oppfordrer alle som får problemer om å ta kontakt med leverandører og inkassoselskaper for å forklare saken. Kreditorene og inkassobyråene er ofte positive til å finne løsninger, enten det måtte være betalingsutsettelser, nedbetalingsavtaler eller muligheter for å returnere en vare, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.