Restauratør Halvar Ellingsen fra Vesterålen vant Matprisen 2020!

DebioInfo

Restauratør Halvar Ellingsen vant Matprisen 2020, Rest ble kåret til Årets kjøkken og Rørosmeieriet ble Årets produsent.

– Årets nominerte og vinnere er alle samme sterke kandidater og fortjener ros for sitt arbeid for mer bærekraftige matsystemer, sier juryleder Marte von Krogh.

7. desember ble Matprisen avholdt. Prisutdelingen er til ære for alle de som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat og favner hele næringskjeden fra jord til bord, enten det er et restaurant-, kantine- eller vanlig kjøkkenbord. I åtte priskategorier har tre personer eller virksomheter vært nominert og under kveldens prisutdelingen ble vinnerne annonsert. I år stakk Halvar Ellingsen av med seieren i priskategorien Matprisen. 

Les også:  LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

Halvar Ellingsen driver restauranten Kvitnes gård på gården ved samme navn i Vesterålen. Spisestedet omtales som en potensiell arvtaker til Fäviken Magasinet, den verdensberømte restauranten i de svenske skoger. Om vinneren av hovedprisen fremhever jurymedlem Andreas Viestad særlig hvordan Ellingsen er «kompromissløs i å søke kort reisevei fra jord til bord og velge produksjonsmetoder som er vennlige for kloden samtidig som han serverer mat i verdensklasse.»

Les også:  14. mars er biff og blowjob-dagen!

Rest vant Årets kjøkken, Rørosmeieriet ble Årets produsent og Rikskringkasteren NRK mottok prisen Årets formidler for TV-programmet «Matsjokket».

– Høyt matfaglig nivå kombinert med et oppfinnsomt perspektiv på bærekraft gjør Rest til en verdig vinner av Årets kjøkken, sier Thomas Horne, jurymedlem og forfatter, om vinneren av Årets kjøkken.

– Mat er en av de tingene vi har til felles med alle mennesker på jorda. Det er både en del av problemet og en del av løsningen på vår tids store klimautfordringer. Da skulle det bare mangle at vi har Matprisen, som feirer folk som tar maten på alvor og skaper bærekraftige måltider på fortreffelig vis, sier Ingrid Kleiva Møller, jurymedlem og fagrådgiver for bærekraftig matproduksjon i Framtiden i våre hender om prisutdelingen.

Les også:  Fersk undersøkelse fra HelloFresh: Unge nordmenn foretrekker utenlandsk mat

Under prisutdelingen ble også stipendet til KokkeKarlas Legat delt ut til en ung, kvinnelig kokk som ønsker å følge i KokkeKarlas fotspor.

Mens tidligere prisutdelinger har vært store feiringer på Vippa for de nominerte og vinnerne, ble årets utgave sendt på Matkanalen og strømmet på Facebook. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.