Selger boligen selv: 28 prosent økning i Norland

eiendom

Det er 28 prosent øking i personer som selger sin egen bolig selv – uten eiendomsmegler – i Nordland og trenden øker.

– Mange i Nordland ser hvor lett det er å selge sin egen bolig selv og spare mange penger på denne enkle operasjonen, sier daglig leder i Propr, Kjetil Eriksson.

Alle norske kommuner
Den digitale tjenesten Propr.no har inngått 139 oppdrag med folk som selger sin egen bolig selv i Nordland de to siste årene. Det ble inngått 61 oppdrag i 2019, og som øker til 78 oppdrag i år som er en frisk økning i fylket i år.

Les også:  Norsk jernbanemuseum: Stålvogntogets siste reis på Nordlandsbanen

– Bare siden i fjor opplever vi en økning på 28 prosent i Nordland, sier Eriksson og legger til at det har vært et solid trykk fra kunder fra fylket. 

3,5 milliarder kroner
Totalt har Propr.no omsatt eiendommer for 3,5 milliarder kroner i år, som er opp fra 1,9 milliarder kroner i 2019. Det er knappe 80 prosent vekst i transaksjoner.

– Vi har en solid vekst, og ser at mange åpner øynene for hvor enkelt produktet er og at det er mange penger spart, sier Propr-sjefen.
I 2020 har selskapet inngått 1.362 oppdrag som utgjør 1,5 prosent av det totale boligmarkedet i Norge som er på rundt 90.000 boliger.

Les også:  Historisk tog tilbake på Nordlandsbanen!

Sparer 80.000 kroner
Ved salg av en såkalt gjennomsnittsbolig kan én som selger selv spare inntil 80.000 kroner på å gjøre oppgaven selv. Salgsprosessen er blitt helautomatisert.

Totalt 3.630 oppdrag har Propr.no bokført siden oppstart med folk som ønsker å selge boligen sin selv.

– Siden oppstarten har norske forbrukere spart 290 millioner kroner på å droppe megler og gjøre den enkle jobben selv, sier daglig leder Kjetil Eriksson i Propr.no.

Les også:  Ny quiz-bok: Kan du Nord-Norge?

Propr.no er en digital nettjeneste som bruker avansert maskinlæring. Propr.no er Norges største boligsalgstjeneste på nett, og har utviklet et system som erstatter eiendomsmegleren. Ved hjelp av teknologien kan du selge boligen din selv på et trygt, sikkert og enkelt møte, uten et fordyrende mellomledd. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.