Norsk Hyttelag

Norsk Hyttelag foreslår valgfri stemmekommune for hytteeiere

Norsk Hyttelag foreslår at landets 600 000 hytteeiere selv skal kunne velge om de vil avlegge stemme i hjemkommunen eller hyttekommunen. – Mange hytteeiere er mer knyttet til hyttekommunen sin enn til... Les mer »
aga

Kan du propanvettreglene?

Sommeren har begynt for mange av oss, og grillsesongen er godt i gang. Samtidig gjør folk seg klar til både båtferie og hytteferie, hvor propangass ofte er vanlig. Mange av oss kjenner... Les mer »
sommer natur

Sjokktall: 170.000 hyttefolk har røykvarsler som ikke virker

4 av 10 slurver med røykvarsleren på hytta. – I verste fall kan liv gå tapt, advarer Codan Forsikring. I en Norstat-undersøkelse utført på vegne av Codan Forsikring, svarer 4 av 10... Les mer »
grønt punkt

Grønt Punkt frykter nordmenns dårlige ferievaner

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på... Les mer »
nordlys

Ekspertens tips for best inneklima på hytta

Ski- og sjokoladeglade nordmenn pakker bilen og vender nå nesa mot hytter landet rundt. Fagsjef for inneklima i Norges Astma- og Allergiforbund, Kai Gustavsen, gir sine beste tips for godt inneklima når... Les mer »
fremtind

Unngå sopp- og råteskader: Ta vårsjekken på hus og hytte nå!

Vårsjekken på hus og hytte er smart for både husets levetid og lommeboka. Følg skadeforebyggerens sjekkliste så du unngår å havne i skadeinspektørens bildearkiv. – Folk bør ha nesten samme forhold til... Les mer »
kebony

Ny DNT-hytte for dagsturer i Hammerfest

Den Norske Turistforening (DNT) har nylig fullført den første av en serie unike dagsturhytter. Målet er å tilrettelegge for at flere kan få oppleve gleden av å gå i fjellet. Den norske... Les mer »
fyrstikk tenne bål

Derfor sier ekspertene at du skal tenne fra toppen

Forskning viser at du kan redusere utslippet av partikler med inntil 80 prosent hvis du tenner på bålet fra toppen. Fire av fem nordmenn fyrer feil. Det viser en undersøkelse Norstat har... Les mer »
huseierne

Huseiernes Landsforbund: Bodø kommune må senke eiendomsskatten

Tall fra Huseierne viser at 105 kommuner må senke eiendomsskattesatsen, Bodø kommune er en av kommunene som nå må sette ned skatt på boliger og hytter. – Løftene i regjeringserklæringen er et... Les mer »
jul

Vedfyring: Slik kan du bidra til renere luftkvalitet

Vi er godt inne i fyringssesongen. Her er er ekspertenes tips til hvordan du kan fyre renest mulig med ved. – Det som er bra for allergikere er bra for alle. Det... Les mer »