Forsikringsselskap: Huseier har ansvar for å måke taket

vinter istapper

Det betyr at hvis du ikke passer på å måke vekk snø nå, kan du få redusert erstatning fra forsikringen ved en skade.

Huseier har ansvaret for å gjøre nødvendige tiltak for å unngå skade. Det betyr at alle som eier hus eller hytte har ansvaret for å måke eget tak eller fjerne store snømengder fra terrasser og lignende. 

– Bygningsforsikringen din dekker skader som oppstår på grunn av tung snø på taket eller terrassen, hvis skadene er uforutsett og skjer tilfeldig og plutselig. Det betyr at hvis du ikke passer på å måke vekk snø av taket, kan du få redusert erstatning fra forsikringen ved en skade, forklarer Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Kan bli dyrt
Mildværet som er på vei, er dårlig nytt for alle med mye snø på taket eller terrassen.

– Når snøen blir veldig tung, er skadepotensialet enda større. Om taket ditt i verste fall raser sammen, kan det bety at både bygningen og alt du har inne i den blir totalskadet. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du sørger for å fjerne snøen før mildværet kommer, sier skadeforebyggeren.   

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Siden 2020 har Fremtind registrert nær 400 skader som følge av snøtyngde og takras. Skadene er estimert til om lag 43 millioner kroner.

Ring en hyttevenn! 
Men hva gjør du hvis du ikke kan dra på hytta, og du vet at taket er fullt av snø? 

– Tenk alternativt, oppfordrer skadeforebyggeren. – Er det noen som kan hjelpe deg med å måke taket? Finnes det et vaktmesterselskap på hyttefeltet, som tar på seg slike oppgaver? 

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Har du hytte litt utenfor allfarvei, eller det er vanskelig kjøreforhold, kan du forhøre deg lokalt om noen tilbyr måketjenester.  

– Uansett om du måker selv eller får noen til å gjøre det for deg, bør du tenke på sikkerheten, og passe på at ingen faller ned, avslutter skadeforebyggeren. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.