fremtind

Slik kan hagearbeid forebygge skader på huset

Sommertid er hagetid for mange. Da er det smart å samtidig sjekke hvor godt tomten tåler store nedbørsmengder og overvann. Landskapsarkitekt Andreas har tips til hvordan du kan forebygge og få det... Les mer »
bondegård

Én av tre bønder må oppgradere brannsikkerheten

De to siste årene er det registrert 600 større branner på norske gårdsbruk. De fleste branner starter i det elektriske anlegget. Mange bønder har behov for bedre brannsikkerhet. Dette kommer frem av... Les mer »
hd motorsykkel

Flere trafikkulykker: Rustne kjøreferdigheter på MC

Med bar asfalt blir det flere motorsykler på veiene. Overvurderte og rustne kjøreferdigheter er årsak til mange MC-skader om våren. Men personskader kan også bli resultatet. –De MC-førere vi snakker med forteller... Les mer »
fremtind

Nå bør du sjekke huset for sopp og råte – Her er sjekklisten

Nå er det tid for å ta en vårsjekk på huset. Se etter sopp og råte, og huset og lommeboka vil takke deg senere. Slik gjør du det. Hus og hytter representerer... Les mer »
vinter ferie

Ta brannsjekk på hytta i påsken

Også årets påske blir annerledes, men mange flytter husstanden til hytta. Skadeforebygger anbefaler å benytte muligheten til å ta en skikkelig sjekk for å unngå skader av gnagere, vann og brann! Fjorårets... Les mer »
hellas

Få planlegger utenlandsferie i sommer

Kun et fåtall nordmenn vil trosse UDs reiseråd denne sommeren, selv om de skulle bli vaksinert. På tross av at vi er koronalei, er det viktig med fornuftige forventninger til årets sommerferie.... Les mer »
vinter

Sjåfører i Nord-Norge har minst ulykker

Kjøredata fra om lag 30 000 bilister og 140 millioner kilometer gir et godt inntrykk av hvordan nordmenn kjørte i 2020. Sjåfører i Nord-Norge og de med asiatiske biler er tryggest bak... Les mer »
trygg trafikk

Refleksbruken øker: Nordland best på refleksbruk

Trygg Trafikks årlige reflekstellinger viser at nordmenn er flinkere til å bruke refleks, og det er nordlendingene som er flinkest. Likevel bruker fortsatt under halvparten av oss refleks i mørket. Reflekstellingene for... Les mer »
hus vinter

Nå må hyttetaket måkes

Det er mye snø i fjellet, og tid for å måke hyttetaket. Samtidig anbefaler myndighetene at man unngår unødvendige reiser innenlands. – Tenk alternativt, oppfordrer skadeforebygger. Forrige uke lavet snøen ned over... Les mer »
fremtind

Reiserådet forlenges: Dette må du vite

I dag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Fremtind oppfordrer reiselystne nordmenn til å ta gode valg. – Vårt budskap til reiselystne nordmenn, er at de fortsatt tar en... Les mer »