nordlys

Nær dobling av frostskader på hytter

Antall frostskader på hytter er nær doblet fra i fjor, viser tall fra Fremtind. Strømsparing får noe av skylden. – Vi tror at vinterens rekordhøye strømpriser førte til at flere hytteeiere skrudde... Les mer »
brann

Flere branner skyldes feil askehåndtering

Fjoråret ga en økning i branner som følge av feilhåndtering av aske, viser skadetall fra Fremtind. Mer vedfyring og nye peiseiere var trolig medvirkende årsak. Nå er fyringssesongen i gang. I en... Les mer »
politiet

Nye tall: Mange dropper å politianmelde tyveri

Antall tyverisaker i Norge øker, viser skadedata fra Fremtind. Men en stor andel av tyveriene blir aldri anmeldt til politiet. – Vi har sett en økning i tyverisaker i Norge denne sommeren.... Les mer »
bil ratt speedometer

Sommertid i trafikken: Slik endres kjøremønsteret vårt

Data fra bompasseringer forteller hvordan trafikkmønsteret endrer seg i sommerferien. Enkelte strekninger øker med over 40 prosent, mens det blir feriestille i de større byene. Fremtinds datterselskap, Fremtind Service, er Norges største... Les mer »
bil ratt speedometer

Ber unge sjåfører droppe foreldrenes uvaner

Nå er det høysesong for øvelseskjøring rundt omkring i landet. – Ferske sjåfører bør i hvert fall ikke kopiere kjørestilen til uoppmerksomme foreldre. Det sier Therese Hofstad-Nielsen, som er skadeforebygger i Fremtind,... Les mer »
ferie sol strand

Ber nordmenn sjekke lokalt helsevesen før avreise

Svak kronekurs gjør at flere nordmenn velger reisemål utenfor eurosonen. Skadeforebygger advarer mot å ha for høye forventninger til helsevesenet. – Noen får en ubehagelig overraskelse når de blir syke. Til tross... Les mer »
pusse opp

To millioner nordmenn vil pusse opp

I en fersk undersøkelse oppgir to millioner nordmenn at de planlegger å pusse opp de neste årene. Det er flest med høy inntekt som skal pusse opp. Det viser en ny undersøkelse Respons analyse... Les mer »
fremtind

Forventer stor påskeutfart på onsdag

Det blir mye trafikk når 1,5 millioner nordmenn skal på hytta i påskeferien. Onsdag 5. april kan vi vente kø allerede fra tidlig om morgenen. – Vi kan forvente mye påsketrafikk onsdag... Les mer »
vinter sjø fiske

Dette stjeler hyttetyvene

– Hyttetyver er ikke helt som andre tyver. Lås ned din fineste vin før du drar fra hytta, råder skadeforebygger. – Jeg anbefaler hytteeiere å ta med seg eller låse ned verdisaker... Les mer »
hytte

Nå bør du måke hyttetaket!

Nå er det mye snø i fjellet, og mange hytter er ikke dimensjonert for å tåle store snømengder. – Venter du for lenge med å måke, kan hytta i verste fall bli... Les mer »