Slik pynter du med blomster denne påsken

plantasjen

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Det er snart påske og tiden er inne for å ta frem blomster og planter i forskjellige farger og fasonger. Å dekorere med blomster i hjemmet er den perfekte måten å ta farvel med mørke vinterdager og ønske påskefeiringen velkommen på. 

Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen, sier at årets påske vil bære preg av pastellfarger som grønt, oransje og rosa, i tillegg til at vi aldri blir lei av den klassiske påskefargen i gul. 

– Gult er så klart viktig, men vi ser at påsken implementeres med andre farger som oransje, grønt og rosa. Vi ser jo at alle tradisjonsrike høytider er klassiske, og dette gjelder også denne, sier Næss.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Å pynte til påsken innebærer å dekorere med blomster og planter. På denne fronten ser høytiden ut til å bli tradisjonell, og ifølge Næss vil de vanlige påskeblomstene være fremtredende i år som i fjor. 

– Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære. Løker krever lite stell, og gir dermed mye glede for lite anstrengelse. Dørkranser er også populært, og skaper en hyggelig velkomst til gjestene, sier Næss. 

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Blomster som liljer og tulipaner kan brukes på forskjellige måter, mens stemorsblomsten kan plantes i hagen eller på balkongen. Fordelen med påskeblomster er at de ofte selges i potter som betyr at du kan flytte dem til hagen når du er ferdig med dem inne, og dermed varer de i flere år. 

Her er Næss sine tips til hvordan du kan pynte med blomster denne påsken: 

  • Legg til pyntedetaljer i pottene – Til minipåskelilje og andre løkblomster i potter kan du legge til små påskekyllinger, malte egg, påskeris, grønn mose, steiner eller blomsterpinner med figurer i påsketema. Å legge til småpynt vil tilføre oppsatsen det lille ekstra og gjøre den mer iøynefallende. 
  • Lag en krans av påskeblomstene – Kranser tilhører ikke bare julen, men kan også dekoreres i påskens farger og blomster. Bind en krans med ulike sorter påskeblomster og påskeris for en nydelig pynt på spisebordet eller hengende på inngangsdøren.
  • Kombiner forskjellige farger av blomster og pynt – Selv om det er påske trenger du ikke å låse deg til den tradisjonelle gulfargen. Bruk andre farger, som pastellfarger i grønt, oransje og rosa, i pynten og blomstene du velger til påske. Et tips er å kombinere ulike blomstertyper, som for eksempel en bukett av ulike farger tulipaner med avskårne påskeliljer.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.