Bibelmuseet har funnet lokaler i Oslo – åpner i mai

oslo

Bodøposten.no skrev for kort tid siden om at bibelmuseet manglet lokaler. Men nå har man funnet lokaler som passer i Oslo.

Nordisk bibelmuseum kan snart åpne dørene midt i Oslo sentrum etter flere måneders jakt på husrom. Her vil Nordens første bibelmuseum snart åpne dørene for publikum.

– Det så ganske mørkt ut en stund, og vi trodde at åpningen av museet måtte utsettes, sier initiativtaker Rune Arnhoff.

Nå har bibelmuseet endelig fått seg tak over hodet. Lokalene ligger i Nedre Slottsgate 2-4, mellom Akershus festning og Karl Johans gate i Oslo sentrum. Ifølge Arnhoff er lokalene godt egnet til å romme gamle bibler.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

– Bygget ligger i den eldste delen av Oslo. Bygården rett over gaten er fra 1626, forteller han.

I disse dager tilpasses lokalet museets behov, og om tre måneder kan de flytte inn. Museet åpner torsdag 31. mai.

Tidsreise i bibelhistorien
Nordisk bibelmuseum, som er det første av sitt slag i Norden, vil stille ut mellom 150 og 200 spesielle eksemplarer av bibelen. Alle utgaver av dagens nordiske bibler vil også utstilles.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

– Man vil få se et mangfold av bibler i forskjellige størrelser, former og farger, med tekster på bokmål, nynorsk, samisk, svensk, dansk, finsk, islandsk, grønlandsk og færøysk, sier Arnhoff.

I tillegg vil museet ha en egen Gutenberg-avdeling, der opptrykk av de første trykte biblene stilles ut.

– Vi ønsker at de besøkende skal få oppleve en tidsreise, fra de første biblene som ble skrevet på skinn eller pergament, og fram til dagens digitale bibler, sier han.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

De eldste bibelsidene i museet kan dateres tilbake til 1200-tallet. Mange av biblene er vakkert illustrert og er interessante også som billedkunst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.