Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: – Påsketuristene har vært svært flinke i år

Mange har holdt seg hjemme eller i nærområdet sitt denne påsken. Det betyr færre redningsaksjoner enn til vanlig for de frivillige i påskeberedskap. – Vi ser at folk har vært flinke til... Les mer »
tryg

La ikke påsketuren ende i tragedie

Påsken er høysesong for kuttskader på hunder, og hvert år blir mange firbeinte turkamerater skadet på skitur. Skader skjer ofte på grunn av fjellski med stålkanter, og er noen ganger svært alvorlige. –... Les mer »
mat alkohol

Ber foreldre drikke mindre i påsken

Nye tall viser at voksne med høy inntekt er de som drikker mest alkohol når de er på hytta med barn. – Dyrere vin gjør ikke påsken bedre for barna, sier alkovettleder... Les mer »
grønt punkt

3 av 5 slurver med kildesorteringen når de reiser bort i påsken

Mange legger igjen de gode vanene med kildesortering hjemme når de reiser bort. Det er skuffende mener Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge har spurt nordmenn hva som skjer med kildesorteringen når... Les mer »
bildekk

Bruk påsken til å få på sommerdekkene

Påskeferien er en god anledning til å legge om til sommerdekk. – Fristen for å ta av piggdekk er utsatt til 1. mai i hele landet på grunn av korona, men det... Les mer »
bodøposten android

Klart til innrykk på hytter og buer

Statskogs folk har klargjort for påskeutfarten til sine over 200 hytter og buer i nord og sør. Statskog jobber nasjonalt med tilrettelegging for bærekraftig bruk av norsk natur, blant annet gjennom åpne... Les mer »
nortura

Pakker rekordmange egg til påske

Aldri før har salget av egg frem mot påske vært så høyt som i år. Over 40 millioner norske egg har gått ut til forbrukerne de siste ukene. – Det er første... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

LESERINNLEGG: I påsken setter vi norsk klippfisk på bordet!

I påsken skal «alle» ha lammelår. Det er tuftet på eldgamle tradisjoner. Lammelår er godt. Jeg er enig i det. Men, hva med å utvide påskemenyen i år? Hva med å innføre... Les mer »
vinter ferie

Ta brannsjekk på hytta i påsken

Også årets påske blir annerledes, men mange flytter husstanden til hytta. Skadeforebygger anbefaler å benytte muligheten til å ta en skikkelig sjekk for å unngå skader av gnagere, vann og brann! Fjorårets... Les mer »
skitur

Gode snøforhold i Nordland i påsken

Til fjells eller ikke til fjells i påsken? Det er nødvendigvis ikke snøen som styrer det. Men hvor må du dra for å få snø under skiene i påsken? Januar var en... Les mer »