norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: – En påske uten alvorlige hendelser

Det var knyttet stor spenning til hvordan påsken ville bli for redningstjenesten, med betydelig skredfare over store deler av landet og flere alvorlige skredulykker før påske. For Norsk Folkehjelp har påskeferien vært... Les mer »
bil ratt speedometer

Flere bulker i dopausene enn i påskekøen

Toalett- og matpauser hjem fra påskeferie er fire ganger mer risikable enn stanging i bilkøen fra fjellet eller sjøen. Første og andre påskedag i fjor var det 58 biler som ble skadet ved påkjørsel... Les mer »
naf

Sjekk om du kan lade elbilen på leiehytta i påsken

Påsken er hyttetid for mange. De som leier seg hytte til påskeferien, må sjekke hvordan lademulighetene til elbilen er der. – Det er ikke sikkert det bare er å plugge bilen til... Les mer »
norsk Folkehjelp

Rolig åpning på påsken for Norsk Folkehjelp

Til tross for flere dramatiske skredulykker før påske, har første del av årets påske vært rolig for de frivillige redningsmannskapene i Norsk Folkehjelp. – Det er fortsatt betydelig skredfare mange steder i landet,... Les mer »
nve skredfare

Betydelig fare for snøskred i Nordland: Velg det trygge terrenget!

Vedvarende svake lag dominerer som skredproblem over det meste av landet. Vedvarende svake lag er farlige og uforutsigbare og kan dessverre holde seg ganske lenge. Det er veldig vanskelig å vurdere hvor... Les mer »
dnt

Rolig start i påskefjellet, men nå blir det bedre vær!

Det har vært god plass i fjellet i påskeferiens første dager, men med bedre værmeldinger øker pågangen på DNTs hytter. Hit kan du dra om du vil til fjells nå. – Jeg oppfordrer... Les mer »
mobil jente

Slik får du mer kontroll over Tinder-datingen i påsken

Uansett om påsken tilbringes på fjellet eller i byen, er det lite som slår følelsen av en god Tinder-match i solveggen etter en bra skitur eller etter en dag rundt i byen.... Les mer »
fartsgrense

LESERINNLEGG: Vær litt kylling i påsketrafikken

Rekordmange skal tilbringe påsken hjemme i Norge. Du skal kanskje på byferie, på hytta, til svigerfamilien eller til venninnegjengen. Du skal også hjem igjen. Av: Ingrid Dahl Hovland, vegdirektør, Statens vegvesen. Hvert... Les mer »
vinter sjø fiske

Hyttepåske: 15000 hytter mangler slokkeutstyr

Nordmenn strømmer til hyttene sine i påsken, men samtidig øker risikoen for brann. Hvert år skjer over tusen hyttebranner, og undersøkelser viser at 8000 hytter mangler røykvarsler, mens 15000 mangler slokkeutstyr. – Folk må... Les mer »
pils

– Barn bør slippe brisne foreldre i påska

Voksne med høy inntekt er de som drikker mest alkohol når de er på hytta med barn. – Påskekosen blekner fort hvis mamma eller pappa er brisne, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i... Les mer »