Ramadan på NRK: Cengiz Al og Bahare Viken leder årets «Festen etter fasten»

nrk

Når høytiden id al-fitr igjen skal markeres på NRK, er det med ny programlederduo i spissen. Cengiz Al og Bahare Viken leder årets «Festen etter fasten» lørdag 22. april på NRK1 og i NRK TV.

For fjerde året på rad inviterer NRK til livesending og feiring av høytiden som markerer avslutningen på muslimenes fastemåned ramadan. Den ferske programlederduoen, Cengiz Al og Bahare Viken, gleder seg stort til å lede publikum gjennom en fargerik og storartet feiring.

Cengiz Al inntar også programlederrollen for første gang, når han nå vender tilbake til NRK der det hele startet med «Skam».

– Det er veldig kult å få programledererfaring med et så nydelig program. Jeg er så glad for at man kan vise forskjellige kulturer på TV. Personlig får jeg oppleve nye mennesker med inspirerende historier og erfaringer, og samtidig være med og formidle dette til hele Norge.

Programledermakker, Bahare Viken, forteller at publikum kan forvente feststemning, underholdning med musikk og dans av øverste klasse, gode matopplevelser og mye glede og kjærlighet. Også hun synes det er veldig stas å få lede programmet.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

– «Festen etter fasten» er et kjempeviktig program, for å forene landet og gi innblikk i hvordan andre høytider fungerer. Uvitenhet kan jo være med på å skape frykt. Jeg håper sendingen kan være med på å ufarliggjøre ulikhet og fjerne negative holdninger ovenfor minoriteter i samfunnet, slik at vi heller kan se det positive i Norges mangfold. 

Årets sending byr på spennende portretter. Du vil blant annet få møte Norges første og eneste felt-imam, Najeeb ur Rehman Naz. Mat, kultur og fest står også i sentrum, i tillegg til innblikk i id-feiringer rundt omkring i landet.

– Gjennom sendingen ønsker vi jo å skape en følelse av fellesskap og inkludering. Vi oppfordrer derfor folk fra alle landets krinker og kroker til å dele bilder og video fra deres id-feiring med oss, forteller prosjektleder Rania Iraki.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Iraki forteller om mange positive tilbakemeldinger fra publikum gjennom de siste tre årene. Fra muslimer som har følt på en ny type tilhørighet og opplevelsen av å bli sett og hørt, og ikke-troende som har blitt berørt av historiene som fortelles og som setter pris på økt kunnskap om noe tidligere ukjent. Mange melder også tilbake om den kulinariske biten, hvordan programmet inspirerer til å utforske nye, spennende matretter.

– Vi håper at «Festen etter fasten» kan være med på å skape forståelse og toleranse for hverandres ulikheter i samfunnet. Det er fortsatt mange muslimer som opplever hets. Det gir oss enda større motivasjon til å løfte frem «Festen etter fasten». Vi mener det forener oss som nasjon når vi lærer mer om hverandre, og desto viktigere er det å lage et program der alle hører til.

Å samles rundt herlige matretter, sammen med nær og kjær, er en stor del av id-feiringen. Seerne kan også i år glede seg til spennende kulinariske opplevelser. I tillegg blir det underholdning av et stjernelag bestående av dansegruppen Quick Style og artistene Delara og Jonas Benyoub. Zenab Mahmood kommer også for å snakke om id-mode og gjenbruk.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Bahare Viken sier det er skikkelig stas å få lede «Festen etter fasten» med Cengiz.

– Dette er jo første gang jeg og Cengiz jobber sammen, men samtidig føles det ikke sånn. Jeg synes vi allerede utfyller hverandre godt og tror vi kan spille hverandre gode i sendingen. Jeg er jo mer vant til å formidle mer seriøs og alvorlig tematikk i nyhetene, så Cengiz hjelper meg med å få frem mine lekne og litt mindre seriøse sider. Vi vil jo at programmet skal være lettbeint, underholdende og gøy å se på, så vi jobber med å fremstå på den måten selv også. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.