Highasakite slipper albumet «Mother»

indianer

Ventetiden er over! Norges største band er endelig tilbake, og det med et stort, musikalsk smell. Etter å ha sluppet flere smakebiter i 2021 og tidlig i 2022 gir Highasakite nå ut albumet «Mother» den 28. januar.

ed blant annet en rekke Spellemannpriser, to ganger forhåndsutsolgte Oslo Spektrum, en mengde utsolgte arenakonserter og storslåtte headliner-konserter på alle de største norske festivalene, og ikke minst førsteplasser på både salgslistene og radiolistene, er Highasakite utvilsomt kjent for de fleste. Bandet har opparbeidet en massiv fanskare og mottatt fantastisk kritikk for sitt rike lydbilde bestående av alt fra store ballader til hardtslående hits. Nå er tiden endelig inne for Highasakite til å vise et nytt og friskt musikalsk uttrykk som ble dyrket frem under nedstengningen.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

I 2021 fikk vi de første smakebitene fra det kommende albumet, og det i noe så utradisjonelt som i form av to dobbeltsingler. Nå nettopp, 14. januar, sto tittelsporet (som også er hovedsingelen) «Mother» for tur.
Albumet inneholder totalt ti spor, og kan ikke sies å være annet enn det mest helhetlige vi har hørt fra bandet noensinne. Samtidig er det spekket av knallsterke låter som står svært sterkt alene.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Albumet «Mother» inneholder en rekke partier av den typen musikk som nærmest setter deg i en slags transe, og som virkelig setter fyr på synapsene. Som tiåring, i perioden hvor både Ingrid og de andre jentene stort sett hørte på Spice Girls, oppdaget Ingrid på et punkt artister og band som Prodigy og deres like.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.