Sandra Simonsen til topps på NTB-børsen for 1. divisjon

ntb

TIL 2020-spiller Sandra Simonsen topper NTBs spillerbørs ved serieslutt og kåres dermed til “årets spiller” i 1. divisjon av NTB og OBOS.

– Det er veldig stas å vinne en slik pris. Det motiverer meg enda mer til å fortsette, sier Sandra Simonsen.

25-åringen besitter et overblikk og en skuddfot på et høyt nivå. Denne sesongen har hun vært avgjørende i viktige kamper, noe som har ført henne til topps på NTBs spillerbørs for 1. divisjon.

– Det har virkelig vært morsomt å følge TIL 2020 og ikke minst Sandra Simonsen gjennom sesongen. Det blir meget spennende å følge hennes utvikling videre, potensialet hennes er åpenbart meget stort, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

Simonsens stabile toppnivå gjennom sesongen har gitt henne en topplassering på børsen med 6,22 poeng i snitt. Hun har spilt alle 18 seriekampene for klubben sin, og har bidratt til 11 nettkjenninger og 11 målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon. Det imponerer Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB. 

– Hun har vært god over mange år, men har gjort seg ekstra bemerket denne sesongen. Simonsen bidro sterkt til at TIL 2020 fikk prøve seg i kvalifiseringssluttspillet i Toppserien, og har også vist i de kampene at hun har kvaliteter til å spille på det øverste nivået, sier Alstad. 

Spillerbørsen til NTB fungerer slik at reporterne rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene i grunnspillet og sluttspillet for å kunne være med i rangeringen på børsen for 1. divisjon. 

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

Topp tre på spillerbørsen for 1. divisjon 2022: 

1. Sandra Simonsen i TIL 2020 med 6.22 poeng

2. Ina Birkelund i TIL 2020 med 6,06 poeng

3. Silje Nyhagen i Hønefoss med 5,88 poeng

Dette er andre året at NTB og OBOS deler ut årets spiller i 1. divisjon for kvinner. Alstad i NTB forteller at det er ekstra gøy å dele ut denne prisen. 

– Den går til spillere som kanskje ennå ikke har fått den anerkjennelsen de fortjener. Og Simonsen glir rett inn i det. Hun har vært en av 1. divisjons aller beste spillere i en årrekke.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

Midtbanespilleren synes det er fint å vise frem at hardt arbeid lønner seg.

– Jeg er 25 år nå, så dette viser at det er mulig å ta steg, selv om en er over 20 år. Det gjelder å ha tålmodighet og fortsette å jobbe, så kommer en gevinst til slutt, sier Simonsen.

Som årets spiller får Sandra Simonsen et portrett av seg selv, laget av illustratør Pål Dybwik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.