Ny undersøkelse: 1 av 10 har hatt vann- eller frostskade i år

tryg

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 10 prosent at de har hatt en vann- eller frostskade på grunn av sprengkulda etter nyttår.

– Nå er et væromslag på vei med mildvær og regn, og da vil frosne vannrør kunne sprekke og gi enda flere skader, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Forsikringsselskapet har hittil registrert over 400 vann- og frostskader i forbindelse med kuldeperioden, spesielt i Oslo. Med mildvær forventer man enda flere vannskader.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Når is og snø smelter kan det bli store skader, både ved lekkasje fra vannrør, og lekkasje inn utenfra. Det er ikke alltid man vet at et vannrør er skadet før det tiner og lekkasjen blir synlig. Det kan være en kobling som har tatt skade, eller rør i rom hvor man ikke bruker vann så ofte. Vi har allerede hatt en del saker som følge av frosne rør som tiner, og forventer flere når mildvær og regn får virke noen dager, sier han.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

I spørreundersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg, svarer hele 25 prosent voksne under 30 år at de har hatt en vann- eller frostskade i år. Høyest andel finner en geografisk i Agder og på Sør-Østlandet.

De siste ti årene har frostskader ført til erstatninger for nesten 3 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge. Antallet frostskader er på over 35000 og i snitt er hver erstatning på rundt 83000 kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.