André Borgen slipper låta «Home Rock»

sheep

Den smått sagnomsuste lo-fi-legenden André Borgen slipper «Home Rock» slippes fredag 30. september, den første smakebiten fra det kommende albumet «Forested». Dette er den første nye låten på fire år med den støyete og sjarmerende indierocken som har blitt varemerket hans.

Uten at det har vært stille fra Borgen av den grunn: For de som følger med på den dypeste undergrunnen har det kommet andre lydformer under flere aliaser siden da, og en samlekassett med arkivopptak fra det legendariske Brugata-kollektivet (Metronomoicon Audio, 2022).

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

«Home Rock» er åpningssporet fra albumet, og er rett-på-sak støyete indiepop som hekter lytterne på fra første tone. Det virker som en del av Borgens blyghet (eller litt reservert ydmykhet) fra «Hands and Feet» (Sheep Chase, 2018) har fordunstet, og «Home Rock» strutter av leken selvtillit og vågal intensitet – en av mange sider fra det kommende albumet som er 100% peak André Borgen!

Denne gangen har han slått seg sammen med masterings-geni Todd Tobias (Guided by Voices, Robert Pollard) for å temme den støyete gitaren og dra frem den til tider kamuflerte vokalen – uten å gi fra seg for mye.

Les også:  Engelske lydbøker øker

Samtidig som trendene i musikkbransjen kommer og går, en ny generasjon med pastell-fargede indiepop-band dukker opp og forsvinner like fort, så gjør André Borgen fortsatt sin egen greie fullt ut. Han spiller inn låt etter låt med sin egen ærlige, besnærende og sjarmerende music. Mellom rocke-beslektede utgivelser popper det opp techno-utgivelser, eksperimentell improvisasjonsmusikk under forskjellige navn, samtidig som han tar opp alle rare idéer som dette inn i hodet sitt – som plutselig fører til at et nytt mesterlig fullkomment album er ferdigstilt. Tilsynelatende uten noe særlig planlegging eller klabb og babb.

Les også:  Ny bok: Ulv Sturlason, Legionær og Høvding

Med det kommende «Forested» går han et sjumilssteg videre fra tidligere utgivelser – både i variasjon og i kvalitet. Og det sier ikke så rent lite. Dette er ekte «bedroom pop» – fra før soveromspop var kult.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.