Mange flere tar med hunden på jobb

hund

Pandemien og hjemmetilværelsen gjorde at mange fikk tilbringe mye tid med hunden sin. Nå som arbeidslivet er mer normalt tar hele 20% av hundeeierene hunden med på jobb, viser en fersk undersøkelse fra Agria Dyreforsikring.

Under pandemien var det mange som fikk seg hund, og i dag finnes det rund 560 000 hunder i Norge. Mer normalt arbeidsliv fører til visse utfordringer, spesielt for de unge hundene som ikke er vant til å være hjemme alene.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Før pandemien var det ikke så vanlig å ta med hunden på jobb, men pandemien ser ut til å ha endret på det. Nå tar omtrent 20 prosent av norske hundeeiere med hunden. Det er omtrent dobbelt så mange menn som kvinner som har med sin logrende venn.

Dette har flere positive ringvirkninger. 38 prosent av hundeeierene føler seg mer lykkelig og nesten like mange oppgir at de føler seg mindre stresset. Det er 10 prosent som har med hunden fordi den har separasjonsangst og derfor ikke har det bra hjemme alene.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

– Det er veldig hyggelig å lese resultatene på undersøkelsen som viser at flere kan ha med hunden sin på jobb. Hvis hunden ikke er til plage for kollegaer med for eksempel allergi, så hvorfor ikke, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Hundeeierene som deltok i undersøkelsen fikk også spørsmål om hvordan kollegaene har tatt imot hundene. Her kunne de velge flere enn ett svaralternativ. 55 prosent av svarene viste at kollegaene klapper og leker med hundene, og 48 prosent mener hunden bidrar til god stemning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.