Arbeiderpartiet i Nordland vil ha testsenter mot forurensing

nfk

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha med seg hele fylkestinget i arbeidet med å realisere et testsenter mot akutt forurensing. – Et testsenter for arktiske forhold må ligge i nord. Da er Fiskebøl rette stedet, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet Odd-Arnold Skogsholm og fylkestingsrepresentant Siv Dagny Aasvik.

De er tydelig på at et testsenter for arktiske forhold krever reelle arktiske forhold. Derfor vil Aasvik ha med hele fylkestinget på at testsenteret må etableres i Hadsel kommune.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

I 2019 la Riksrevisjonen frem en rapport som peker på flere svakheter i oljevernberedskapen i nordområdene. Mangel på forskning og testing var et av hovedfunnene.

– Å hindre eller redusere skade på naturmiljøet, særlig i sårbare arktiske områder er en særdeles viktig oppgave for den norske staten. Da blir et senter på Fiskebøl veldig viktig, sier Skogsholm.

Kystverket har også utarbeidet en rapport som ble lagt frem sent i fjor. Rapporten peker på at Fiskebøl er en svært god lokalisering for å teste ut teknologi og prøve ut materiell som virker i utfordrende værforhold når en hendelse med akutt oljeforurensning oppstår.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

– Når både Riksrevisjonen og rapporten fra Kystverket er tydelig på at vi i Norge trenger mer kunnskap og testing innen oljevern og akutt forurensning, vil et testsenter på Fiskebøl være en god investering, avslutter Siv Dagny Aasvik. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.