norilsk

Finland bygger verdens kraftigste hybrid isbryter

Helsinki Shipyard i Finland har fått en stor ordre på å bygge en ny isbryter. Skipet skal operere i Arktis og vil være den største dieselelektriske isbryteren som noen gang er bygget... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Arktisk matfestival i Moskva

Den 10.- 11. desember 2021 er Moskva vertskap for festivalen Taste of the Arctic International Gastronomic Festival. Festivalen fokuserer på arktisk matkunst og arrangeres innenfor rammene av Russlands formannskap i Arktisk Råd. De... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Russlands første møte for arktiske embetsmenn styrket forbindelsene i Arktisk

Det første plenumsmøtet for Senior Arctic Officials’ (SAO) under det russiske formannskapet er gjennomført i Salekhard, Russland og digitalt i øvrige arktiske stater og observatørland. Russland var vertskap for rundt 180 registrerte... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Russland inviterte til samtale om utvikling av lett luftfart i Arktis

Eksperter og offentlig tjenestemenn fra Russland og andre arktiske land var denne uken samlet i Moskva for et seminar om utvikling av lett luftfart i Arktis. Arrangementet har som mål å forbedre... Les mer »
Arktisk Råd

Arktisk Råd satser på bærekraftig utvikling

Arbeidsgruppen for bærekraftig utvikling (SDWG) i Arktisk råd møttes fra 26.- 28. oktober 2021 i Moskva for å diskutere prosjekter og den fremtidige arbeidsplanen til gruppen. Deltakerne diskuterte fremdriften i pågående prosjekter... Les mer »
bellona

Bellona jubler: EU vil stanse oljeleting i Arktis

EU-kommisjonen går inn for stans i oljeaktiviteten i Arktis og truer også med å sette en stopper for import av olje og gass som stammer derfra, melder NTB. – Dette er et... Les mer »
norilsk

Dette fotografiet fra Arktisk vant gjev pris

Et fotografi av en familie med urfolk i Arktis er nå kåret til vinner av All About Photo Magazine sin prestisjefulle konkurranse. Bildet til den russiske fotografen Yulia Nevskaya «Tundra People» –... Les mer »
Hold Norge Rent

Arktisk strandrydding

Opprydding av forsøpling i arktiske strøk byr på helt egne utfordringer. Derfor inviterer Hold Norge Rent til «Arctic Cleanup» i samarbeid med Ocean Conservancy og frivillige i Finnmark, Alaska og på Island.... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Styrker sjøsikkerheten i Arktis

En ny samarbeidsplattform for maritim arktisk kompetanse er nå etablert. Maritimt Forum Nord skal ha den daglige ledelsen. Målet er styrket arktisk maritim kompetanse og økt sikkerhet for skipsfarten i Arktis. – Oppdatert... Les mer »
space norway

Space Norway etablerer satellittbasert bredbånd i Arktis

Space Norway har inngått avtaler med satellittoperatøren Inmarsat og med Forsvarsdepartementet for å tilby bredbånd for både sivile og militære brukere i Arktis. To satellitter vil bli bygget av det amerikanske selskapet... Les mer »