hurtigruten

Hurtigruten Expeditions først i verden med Starlink på alle skip

Hurtigruten Expeditions blir det første cruiserederiet i verden med den unike bredbåndstjenesten Starlink fra SpaceX på alle skip.  I samarbeid med kommunikasjonsleverandøren Speedcast, startet Hurtigruten Expeditions testing og installering av bredbåndsløsningen i... Les mer »
nfk

Vil lage en ny samarbeidsarena i Arktis

Fylkesrådet bevilger 153 000 norsk kroner til samferdselsprosjektet «Roadmap for Improved Arctic infrastructure and logistics system». Blant de som deltar i prosjektet er Narvik havn. – Det grønne skiftet innebærer samferdselsutfordringer på... Les mer »
nfk

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha testsenter mot forurensing

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha med seg hele fylkestinget i arbeidet med å realisere et testsenter mot akutt forurensing. – Et testsenter for arktiske forhold må ligge i nord. Da er Fiskebøl rette... Les mer »
egmont

Påskespenning fra virkeligheten med historiens største polarhelter

Ny podcast-satsning fra Villmarksliv! Påskekrim er flott, men det slår ikke drama fra virkeligheten, sier redaktør i Villmarksliv, Knut Brevik. Nå lanserer Story House Egmonts Villmarksliv 11 episoder med spenning av ypperste... Les mer »
norilsk

Finland bygger verdens kraftigste hybrid isbryter

Helsinki Shipyard i Finland har fått en stor ordre på å bygge en ny isbryter. Skipet skal operere i Arktis og vil være den største dieselelektriske isbryteren som noen gang er bygget... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Arktisk matfestival i Moskva

Den 10.- 11. desember 2021 er Moskva vertskap for festivalen Taste of the Arctic International Gastronomic Festival. Festivalen fokuserer på arktisk matkunst og arrangeres innenfor rammene av Russlands formannskap i Arktisk Råd. De... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Russlands første møte for arktiske embetsmenn styrket forbindelsene i Arktisk

Det første plenumsmøtet for Senior Arctic Officials’ (SAO) under det russiske formannskapet er gjennomført i Salekhard, Russland og digitalt i øvrige arktiske stater og observatørland. Russland var vertskap for rundt 180 registrerte... Les mer »
Det russiske formannskapet i Arktisk Råd

Russland inviterte til samtale om utvikling av lett luftfart i Arktis

Eksperter og offentlig tjenestemenn fra Russland og andre arktiske land var denne uken samlet i Moskva for et seminar om utvikling av lett luftfart i Arktis. Arrangementet har som mål å forbedre... Les mer »
Arktisk Råd

Arktisk Råd satser på bærekraftig utvikling

Arbeidsgruppen for bærekraftig utvikling (SDWG) i Arktisk råd møttes fra 26.- 28. oktober 2021 i Moskva for å diskutere prosjekter og den fremtidige arbeidsplanen til gruppen. Deltakerne diskuterte fremdriften i pågående prosjekter... Les mer »
bellona

Bellona jubler: EU vil stanse oljeleting i Arktis

EU-kommisjonen går inn for stans i oljeaktiviteten i Arktis og truer også med å sette en stopper for import av olje og gass som stammer derfra, melder NTB. – Dette er et... Les mer »