Hurtigruten Expeditions først i verden med Starlink på alle skip

hurtigruten

Hurtigruten Expeditions blir det første cruiserederiet i verden med den unike bredbåndstjenesten Starlink fra SpaceX på alle skip. 

I samarbeid med kommunikasjonsleverandøren Speedcast, startet Hurtigruten Expeditions testing og installering av bredbåndsløsningen i mars. På flere av selskapets ekspedisjonscruiseskip er Starlink allerede i bruk.

Når de siste skipene får installert løsningen innen utgangen av oktober blir Hurtigruten Expeditions det første cruiserederiet i verden som tilbyr den banebrytende bredbåndsløsningen på alle sine skip.

– Som verdens største og ledende ekspedisjonscruiserederi er det viktig for oss å være først ute med ny teknologi og nye løsninger. Vi reiser i områder som Antarktis, Sør-Amerika, Nordvestpassasjen og Arktis. Der er raskere og mer stabil internettilgang viktig både for gjester, mannskap og skipene våre, sier CEO Asta Lassesen i Hurtigruten Expeditions.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Ved hjelp av et nettverk av satellitter i bane nærmere jorden, håper Elon Musk-eide SpaceX at deres Starlink-bredbånd skal revolusjonere nettilgangen verden over – også til havs.

– Med skip som seiler i noen av verdens mest øde og spektakulære områder, er Hurtigruten Expeditions en perfekt samarbeidspartner for å introdusere ny grensesprengende teknologi i cruisebransjen. Vår ekspertise ligger i å kombinere alle tilgjengelige tilkoblinger for å sikre best mulig stabilitet og hastighet, sier CEO Joe Spytek i Speedcast. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Samarbeidet med Speedcast gjør at Hurtigruten Expeditions bruker en kombinasjon av tradisjonelle satellitter, SpaceX’ voksende nettverk av Starlink-satellitter og 4G/5G-dekning for å gi skipene best mulig nettdekning.

I flere av områdene Hurtigruten Expeditions seiler, jobber Starlink fortsatt med å få på plass nettdekning til havs. Når Starlink etter planen åpner nettdekningen i antarktiske farvann en gang før jul, blir Hurtigruten Expeditions dermed det første cruiserederiet som tar i bruk Starlink-teknologien i Antarktis.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Det betyr at vi ikke bare er i forkant av resten av cruiseindustrien. Vi er også i forkant av utviklingen. I det øyeblikket Starlink åpner for maritim dekning i Antarktis og Arktis, er vi klare til å koble oss på, sier Lassesen. 

Hurtigruten Expeditions har et omfattende samarbeid med forskningsinstitusjoner over hele verden, som også får nyte godt av bedre og mer stabil internettdekning når resultater fra forskning skal sendes fra avsidesliggende områder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.