Senterpartiet i Nordland vil innføre avgiftsdifferensiering på drivstoff

toyota

Senterpartiet i Nordland fremmer en uttalelse om avgiftsdifferensiering på drivstoff, under fylkestingets samling i Svolvær.

– Nordland er et stort fylke med store avstander og spredt bosetting. Det er vanlig i distriktene å kjøre flere mil for å besøke legekontoret eller handle dagligvarer. For mange er det eneste alternativet, selv om vi lever i en tid der man helst skal la bilen stå, argumenterer Senterpartiets gruppeleder, Karl-Hans Rønning.

Les også:  Nordvik-brødrene fra Nordvik Gruppen i Bodø videre i konkurransen om årets vekstskaper!

Rønning vil derfor ha Nordland fylkesting med på en uttalelse for å jobbe for differensiering av avgiftene på drivstoff.

– Folk på bygda skal ikke straffes gjennom politikk som fordyrer nødvendig transport. Vi har stor tiltro til at vår nye regjering kan gjøre tiltak som forbedrer situasjonen vår, sier fylkestingsrepresentant for Senterpartiet, Anette Amalie Åbodsvik Bang.

Hun mener internasjonale kriser har gitt svært kraftige utslag på drivstoffprisene. Primærnæringene som allerede sliter er derfor sensitive for svingninger i drivstoffprisene.

Les også:  LESERINNLEGG: Motorveier redder liv

– Gjennom vår uttalelse i fylkestinget ønsker vi å senke drivstoffavgiftene der det ikke finnes tilstrekkelig kollektivtilbud, og at transporten ut til distriktene skal subsidieres. Vi befinner oss i en ekstraordinær situasjon, men vi må ta kontroll over situasjonen med treffsikre tiltak som reduserer avgiftene, avslutter gruppeleder for Senterpartiet i Nordland Karl-Hans Rønning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.