Nordmenn spiser mindre fisk enn de selv tror

laks

Fiskekonsumet i Norge har gått ned med over 10 prosent de siste syv årene. Det på tross av at tilgangen og kunnskapen om råvarer og oppskrifter er større enn noen gang. Nå tar Coop i samarbeid med leverandør av rød fisk, Coast Retail, tak i problemstillingen.

– Det har i lang tid blitt fokusert på alle muligheter som finnes kulinarisk med fisken; poke bowl, sushi og ovnsbakte lakseporsjoner. Konsumet øker dessverre ikke i tråd med dette og det ønsker vi å gjøre noe med, basert på innsikten om at nordmenn sier de spiser mer fisk enn det de gjør, sier Stig Ove Thorkildson, sortimentssjef for fersk fisk i Coop Norge.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

– Vi tror det er en misforstått tanke blant våre kunder, som også er våre medeiere, at fisk er vanskelig å tilberede og lykkes med. Fisk er raskt og enkelt å tilberede, og laks passer godt til det meste av hverdagsmat som taco, pasta, wok og tapas, forteller Thorkildson. Kostrådet fra Helsedirektoratet er å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og å bruke fisk som pålegg. Coast Retail, som er en del av sjømatkonsernet Coast Seafood, ønsker å tilrettelegge for økt konsum.

– Våre tall viser at 57 prosent av aldersgruppen 20-34 år sier de spiser fisk 1 gang eller mindre i uken. De litt eldre er noe bedre, og 57 prosent i aldersgruppen 50-65 år sier de spiser fisk 2 ganger i uken eller mer. Vi håper kampanjen kan bidra til å sette fokus på det synkende inntaket, samt inspirere alle aldersgrupper til å spise mer fisk i hverdagen, sier Merethe Helene Holte, daglig leder Coast Retail.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Norges sjømatråd ønsker å snu den negative utviklingen i sjømatkonsum, blant annet ved bruk av Godfisk.no som merkevare og avsender rettet mot forbrukere i Norge. Ved å inkludere Godfisk.no i kampanjen, får forbrukere tips og ideer til hvor de kan finne enkle og gode sjømatoppskrifter.

– Godfisk skal bidra til positive holdninger og få familier flest til å øke antall sjømatmiddager fra ofte ett til minst to måltider i uken. Fet fisk som laks, makrell, sild og ørret, er en svært viktig kilde til vitamin D og omega-3. Helsemyndighetene anbefaler derfor at minst én middag i uken bør være fet fisk, forteller Trym Eidem Gundersen, direktør for region Norden i Norges sjømatråd.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Vi er glade for å være med på kampanjen i form av bedriftsinitiativ sammen med Coast Retail og Coop, avslutter Gundersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.