Sametingets søkerbaserte tilskuddsordninger stenges ut året

sametinget

Budsjettet for de fleste tilskuddsordningene er brukt opp, og sametingsrådet har derfor besluttet å stenge muligheten for å sende inn nye søknader om tilskudd.

– Sametinget har i 2022 hatt god søkning på våre ulike tilskuddsordninger. Etter pandemien ser vi at det nå har blitt mye aktivitet i det samiske samfunnet, og vi har vært med å finansiere mange gode tiltak. Det har ført til at budsjettet for de fleste tilskuddsordningene nå er brukt opp. Vi har derfor sett oss nødt til å stenge muligheten for å sende inn nye søknader, sier sametingsråd Runar Myrnes Balto.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Sametingets tilskuddsportal stenges for nye søknader fra og med 23.11.22 og vil være stengt ut året. Søknadene som er kommet før denne datoen behandles fortløpende. Det vil være mulig å søke på ordningene for 2023 fra og med 09.01.23.

– Vi vil behandle de søknadene som er kommet inn, men innenfor flere søkerbaserte ordninger vil vi dessverre måtte avslå mange gode søknader med begrunnelse at det ikke er midler igjen på budsjettet, sier Balto avslutningsvis.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.