Ber spøkelsene om å bruke refleks

halloween

De siste fem årene er det meldt om over 2000 påkjørsler av fotgjengere på landsbasis. Mange av disse ulykkene skjer i mørket.

Torsdag 31. oktober er det Halloween med mange svartkledde barn langs veiene. Ikke bare skremmer de naboen, men også mange bilister får seg en støkk. 

– I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres kraftig ved bruk av refleks. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet

– Kle barna med refleks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll. 

Bare om lag fem prosent av de som blir skadet bruker refleks. Hvert år dør i gjennomsnitt mellom 10 og 20 fotgjengere i trafikken i Norge. Rundt 80 fotgjengere blir alvorlig skadd, mens ca. 300 blir lettere skadet. 

Les også:  Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

– Mange har reflekser liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på Halloween, avslutter Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.