Imponer venner og familie med spennende taco-oppskrifter basert på den kule krydderserien Broken Taco sammen med den nye tacovinen Casillero del Diablo Limited Edition – også den med lekkert Calavera-design.
At taco er en av våre mest uformelle og brukte matretter er ingen hemmelighet. Nordmenn elsker taco til middag, gjerne på fredagskvelden sammen med et glass rødvin og fjernkontrollen innen rekkevidde. Taco er en klassiker som kan varieres i det uendelige og som best følges av en vin som tåler krydret mat og har rikelig med smak.
I november lanseres en ny variant av det velkjente vinmerket Casillero del Diablo fra Chile på Vinmonopolet. Vinen er utsmykket med en Calavera – en dekorativ hodeskalle med fargerike symboler som henter inspirasjon fra Dia de Muertos – De dødes dag – som feires stort i Mexico, Sør-Amerika og USA i begynnelsen av november hvert år.
Casillero del Diablo Limited Edition er en saftig og fruktdreven rødvin basert på druen Cabernet Sauvignon, med ren og umiddelbar duft og smak av mørke bær, urter og litt vanilje. Den har myke tanniner, frisk syre og en lang og rik ettersmak. Limited Edition har alle de rette egenskapene og smaker fortreffelig sammen med tacoretter av kjøtt og kylling, og sammen med Broken Taco-serien løfter den fredagstacoen til nye høyder.
Casillero del Diablo Limited Edition er kombinert med noen nye og spennende taco-oppskrifter som er utarbeidet av kokk, matstylist og forfatter Jan Ivar Nykvist fra Oktopus AS. Oppskriftene er laget med «Broken Taco»-serien, en rekke smaksrike salsaer, krydderblandinger, tortillachips og dipsauser som har samme heftige design som Casillero del Diablo Limited Edition – med hodeskalle og symboler fra Dia de Muertos. Sammen løfter de tacomiddagen til et helt nytt nivå.
Her følger oppskrifter på din nye tacomiddag:
Kyllingtortilla med Salsa Verde og ananas
Ett stort eller to små kyllingbryst
2 ss Broken Taco spice mix
2 ss rapsolje
1/4 fersk ananas
4 ss Broken Taco Salsa Verde
1 vårløk i ringer 1/2 rød chili, finhakket
4 stk. små Broken Taco tortillalefser
2 ss granateplefrø
Litt frisk koriander
Fremgangsmåte:
Krydre kyllingbrystet med taco spice mix. Brun kyllingbrystet i rapsolje til det er gyllent på begge sider. Stek det gjerne ferdig i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 63 grader, da er det gjennomstekt og fortsatt saftig. La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres i skiver.
Skrell ananasen og kutt fruktkjøttet i små terninger. Bland ananasterningene med Salsa Verde, vårløk og chili.
Varm tortillalefsene litt i ovnen.
Fyll tortillalefsene med ananas-salsa og kyllingbryst.
Topp med granateplefrø og litt frisk koriander.
Chorizotaco med eple og mango
3 stk. rå chorizo i små terninger
1 løk, finhakket
1/2 eple i små terninger
1/2 mango i terninger
1/2 fersk jala
peño, finhakket
1 vårløk i ringer
1 ss limesaft
1 dl bringebæreddik 1/2 dl vann
1/2 dl sukker
1 rødløk i båter
4 stk. små Broken Taco tortillalefser
Litt frisk koriander
Fremgangsmåte:
Fres chorizoen i en tørr stekepanne til den begynner å bli gyllen. Ha i løk og eple. Fres i ytterligere to minutter.
Bland mango, Jalapeño, vårløk og limesaft i en bolle.
Kok bringebæreddik, vann og sukker til sukkeret er oppløst. Dra kjelen av platen, ha i rødløk og avkjøl.
Varm tortillalefsene litt i ovnen.
Fyll tortillalefsene med mangosalat og stekt chorizo.
Topp med syltet rødløk og frisk koriander før servering.
Gratinert nachos med habanero og jalapeño
1 pose nachochips
4 ss Broken Taco «Sympathy for the devil»
4 ss Broken Taco Mango Habanero Salsa
100 g revet hvitost
1 fersk jalapeño i skiver
1 lime i båter
Fremgangsmåte:
Ha tortillachipsen i en ildfast form. Topp med tacosausene, revet ost og jalapeño.
Stek i ovnen på 220 grader til osten er smeltet, dette tar 5-10 minutter. Server gjerne limebåter ved siden av, og press over før den gratinerte nachosen nytes.