matprat

Slik lager du fargede frokostegg med naturlige farger

Blå, lilla, gule, oransje eller brune – få fantastiske farger på egg ved å bruke naturlige fargestoffer fra mat. Perfekt hvis du vil lage ekstra morsomme egg til påskefrokosten! Her er 8... Les mer »
Norsk Friluftsliv

VIDEO: Lag spennende turmat ute i påsken

Nå starter påskeferien for mange. Norsk Friluftsliv oppfordrer til å benytte fridagene til å lage noe godt ute i naturen, og de har flere gode oppskrifter på lur. –  Det å lage mat... Les mer »
pr-o

Fallende trend: 2 av 10 nordlendinger spiser aldri frokost

Ferdiglaget smoothie, yoghurt med granola, oppskåret frukt og ferdigsmurte brødskiver – ulike bransjer jobber iherdig med å lage den perfekte frokostløsningen som skal gjøre hverdagen vår enklere. Likevel dropper 4 av 10... Les mer »
skog hage

Nå kan du søke tilskudd til urbant landbruk i Bodø

Urbant landbruk er en del av Bodø kommunes satsing på lokalmat og matsikkerhet, folkehelse, inkludering og medvirkning, klima og miljø, entreprenørskap og en bærekraftig byutvikling. I 2022 er det opprettet en ny... Les mer »
meierier melk

TINE legger milliarder på bordet – Krever at regjeringen gjør det samme

Norske bønder står midt i en krise med kostnader som øker drastisk på alle innsatsfaktorer. Med en rekordstor utbetaling fra fjorårets resultat og forslag om en historisk høy målprisøkning vil TINE bidra... Les mer »
Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gull til Norge i historiens første grønne kokkekonkurranse

For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første Nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjaldt. –... Les mer »
Circle K

Folk i Nordland reddet 8300 stasjonsmåltider

I løpet av ett år har 14 Circle K-stasjoner i Nordland reddet totalt 8300 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. En stasjon i Mo i Rana redder aller mest... Les mer »
laks

Er laksen like rød som før?

Det er grunn til å tro at fargen i fileten i oppdrettslaksen har blitt blassere de siste ti åra. Stemmer det? Og hva kan årsakene være? Disse spørsmålene stiller Nofima-forskere til oppdrettere... Les mer »
felleskjøpet

Statsministeren besøkte framtidas mønsterbruk for norsk matindustri

Rester fra norsk kyllingproduksjon kan bli en ny og viktig kilde til norsk protein, med stor næringsverdi for dyr og mennesker. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk tirsdag omvisning på Bioco-anlegget, som kan... Les mer »
Felleskjøpet

Økt lønnsomhet i kornproduksjonen er nødvendig

– Norsk mattrygghet er avhengig av at norske kornprodusenter ikke gir opp. Nå trenger vi kompensasjon for økte kostnader og bedre lønnsomhet, sier Anne Jødahl Skuterud i Felleskjøpet Agri i et innspill... Les mer »