Fallende trend: 2 av 10 nordlendinger spiser aldri frokost

pr-o

Ferdiglaget smoothie, yoghurt med granola, oppskåret frukt og ferdigsmurte brødskiver – ulike bransjer jobber iherdig med å lage den perfekte frokostløsningen som skal gjøre hverdagen vår enklere. Likevel dropper 4 av 10 nordlendinger frokost en eller flere dager i uken – omtrent 20 prosent spiser aldri frokost i hverdagen.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov for Herbalife Nutrition, mener 76 prosent nordlendinger at det er sunt å spise frokost. Men uansett hvor godt det blir tilrettelagt for oss, ser det ut til at den dårlige tiden, matlysten og trettheten vinner. 

– Det er bekymringsfullt, ikke nødvendigvis for de som har funnet sunne løsninger som fungerer for dem, men fordi vi vet at 23 prosent nordlendinger ønsker å spise frokost, men ikke får det til, sier Mia Bergmann, nordisk direktør i Herbalife Nutrition. 

Les også:  Sier nei til å åpne Nordland VI

På landsbasis viser tallene også at hver andre kvinne har hovedansvaret på morgenen, som innebærer å lage frokost, rydde etter frokosten, lage matpakker og kle på barna.

– Jeg har mer forståelse for at disse ikke rekker å spise frokost selv, men hva gjør mannfolket på morgenen? Selv om kvinner er de travleste om morgenen, er det flere menn (50%) enn kvinner (46%) som dropper frokosten, spør Bergmann.

I tillegg til at frokosten står rykende fersk på kjøkkenbordet for mannfolket hjemme, er det også flere menn som får frokosten servert på jobb (10%) sammenlignet med kvinner (3%). 

– Hadde disse svarene vært for femti år siden da kvinner ofte var hjemmeværende, hadde jeg ikke tenkt så mye over det, men i dag er de aller fleste kvinner i fulltidsjobb akkurat som menn – i tillegg til å holde kontrollen hjemme, sier Bergmann og legger til:

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Det burde nesten vært flere kvinner som fikk frokosten servert på jobb. Vi vet fra tidligere at det gjerne er «menn i dress» som får dette tilbudet, men jeg mener kvinner som for eksempel jobber i helsesektoren med krevende og ofte lange arbeidsdager, bør få dette tilrettelagt, sier Bergmann.

Bergmann poengterer at dette selvfølgelig er mer sammensatt enn at menn «sniker seg unna», men mener likevel kvinner bør stille høyere krav til partneren sin.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

– Det kommer an på hvordan situasjonen er hjemme, og mest sannsynlig bidrar de fleste menn på andre områder. Jeg tror mange kvinner bruker tid på de områdene de selv mener de har hovedansvar for, og glemmer at menn fint kan bidra, sier Bergmann og legger til:

– Vi ser likevel at det fortsatt finnes menn med svært gammeldagse holdninger.

5 prosent menn oppgir nemlig at de ikke spiser frokost fordi de ikke får den servert på sengen.

– Disse må nok komme seg opp av sengen, bidra hjemme og få til en frokost sammen. Ingen kan forvente å få måltider servert på sengen, med mindre du har bursdag, humrer Bergmann.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.