Gjenvinningsgigant kjøper seg inn i bodøselskapet Nofir

nofir

Det italienske selskapet Aquafil formaliserer partnerskapet sitt med gjenvinningsselskapet Nofir og blir medeier i bodøbedriften.

– Samarbeidet vårt med Aquafil strekker seg mer enn 11 år tilbake. Det har hele tiden fungert veldig godt, og vi er glade for at de ønsker å tre inn på eiersiden i Nofir, sier daglig leder Øistein Aleksandersen.

Mye av materialet fra fiskeri- og havbruksnæringen som Nofir har samlet inn og behandlet, har havnet hos Aquafil. Der resirkuleres det i et kjemisk anlegg og blir til ECONYL – et nylonprodukt som brukes i mange produkter av kjente merker; alt fra tepper i luksusbiler til moteklær.      

Selskapet som nå tar over 31,66% av aksjene har over 2.600 ansatte fordelt på syv land og tre kontinent. Konsernet er verdensledende innen resirkulering og er notert på Borsa Italiana i Milan med en inntekt på 436,6 millioner euro i 2020.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Til sammenligning hadde Nofir AS en inntekt på nesten 30 millioner kroner fordelt på fire heltidsansatte i 2020.

Innkjøpet skal ifølge de to selskapene ikke medføre store praktiske endringer.

– Selv om innkjøpet er en merkedag og en stor tillitserklæring til et lite selskap fra Bodø, så vil det ikke få noen umiddelbare følger for hvordan vi jobber. For oss betyr dette først og fremst at vår innsats for å øke utvinningsgraden i fiske- og oppdrettsnæringen har fått oppmerksomhet også utenfor Norge, sier Aleksandersen og legger til:

Les også:  Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

– Det er en skikkelig vitamininnsprøytning for å sørge for at vi fortsetter å være en av de ledende aktørene på gjenvinning av redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringa i Norge og verden.

Styreleder og administrerende direktør i Aquafil, Giulio Bonazzi, forteller at årsaken til at valget kommer nå er fordi Nofir har fortsatt å levere gode resultater, til tross for store regulatoriske utfordringer de siste årene.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– I vårt syn er dette en styrking av tilnærmingen til innkjøpssiden vår. Vi har sett bare dette siste året hvilket potensial Nofir, selv som et relativt lite norsk selskap har. Innsatsen og samarbeidet i den norske fiskeri- og havbruksnæringa er formidabel, og noe alle parter tjener på. Det er en utvikling vi ønsker å være med på, nå på eiersiden, sier Bonazzi.

Han understreker at Aquafil ikke ønsker å endre måten Nofir jobber på, men at innkjøpet skal være med på å formalisere samarbeidet partene imellom.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.