Andværingen Linea Buitink inn i styret til Nordland SU

Linea Buitink

Linea Buitink (17) fra Andøy er valgt inn i fylkesstyret til SU. Buitink er tredjegenerasjons SV. Lederen av Andøy SV, John Helmersen, er hennes morfar og Jitse Buitink er fungerende leder i Nordland SV og hennes far.

– Jeg vil drive med politikk fordi det interesserer meg og jeg er veldig engasjert i temaer som folk er uenig om. Som klima, innvandring og trans-rettigheter. Jeg vil vise at SV og SU tar opp temaer som er veldig relevant og er viktig at vi får gjort noe med. SNART!, sier Linea.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Hun går for tiden på Polarsirekelen VGS i Rana og forfølger sin drøm, som er å bli skuespiller. Teatermiljøet i Andøy står sterkt og inspirerer mange ungdommer til å velge scenen som levevei. Et levende kulturliv er viktig for SV som for tiden har Fylkesråden for nettopp kultur.

– Å se at ungdommen krever sin plass i partiet gir styrke og fremtidstro. Det er viktig at vi lager plass til for dem i styrer og arenaer, sier Jitse Buitink.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.