Singel i 2023: Disse trendene bør du få med deg!

cafe

Følelser, atferd og forventninger – single nordmenn har nå svart på hva som er de viktigste datingkriteriene fremover. Datingappen happn oppsummerer alt i tre store og viktige trender for det kommende året.

Ifølge Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn, ønsker ikke folk å la det være opp til tilfeldighetene lenger, men heller planlegge og sette seg konkrete mål for datingen, og potensielle partnere.

– Trygghet og stabilitet viser seg å være målet. I en stor undersøkelse blant brukerne våre, oppgir halvparten av nordmenn at de er ute etter seriøse romantiske forhold, og 32 prosent er mer åpne om forventningene sine allerede på første møtet. Forventningene er også mer definerte, hvor mange har lister med faktiske konkrete kriterier som de ikke er flaue for å dele, sier hun.

Les også:  Spennende baderomsnyhet fra Designa i Bodø

I tillegg har folk blitt mer kresne og dater sjeldnere. 68 prosent nordmenn oppgir at de dater sjeldent, og at de skal være ganske sikre på at det er en gnist der før de faktisk går på date.

– Folk er også generelt mer redde for å havne i giftige forhold med feil folk, påpeker Mathiesen.

2023 er også året der datere blir mer åpne for å kjenne på sine egne og andres følelser – og snakke åpent om dette. Ifølge eksperten, vet de som kjenner sine egne ønsker og følelser bedre hva de leter etter i en partner.

– På mange måter kan de nesten beskrives som terapeuter som følger med og analyserer følelsene til de de har en romantisk interesse av, sier Mathiesen.

Les også:  Nå blir det enklere bussbilletter i Nordland

I tillegg, for både kvinner og menn, trumfer nærhet sex. I Norge svarer 31 prosent av menn mellom 18 og 24 oppgir at de dater for å oppnå intimitet og nærhet med personen.

– Utseende og fysisk tiltrekning er kanskje ikke så viktig som du tror, 64 % av nordmenn mener at det viktigste kriteriet er humor og tilstedeværelse. Så, kanskje vi går mot et skifte i 2023 der utseendet ikke lenger er like styrende, sier hun.

Avslutningsvis forteller Mathiesen at spiritualitet blir viktigere i dating i 2023. Stjernetegn, tegn fra universet, tilfeldigheter og uforklarlig kjemi styrer flere og flere datere fremover – og kjærlighet ved første blikk blir plutselig aktuelt igjen.

– Man kan spekulere i om dette har noe med kaoset i verden om dagen. Da er det gjerne lettere å la seg rive med på spirituelle veier. I tillegg blir tradisjonelle identifikasjonsmarkører som kjønn, religion, nasjonalitet og alder mindre viktige. Folk vil søke til andre kriterier for å finne partnere, avslutter hun.

Les også:  Nå kommer Freia Smil som iskrem i Bodø-butikkene

De tre store trendene for 2023:

1. Alt handler om følelser

Datere blir mer åpne for å anerkjenne egne og andres følelser – og snakker åpent om dette.

2. Mine Crush(er), mine regler

Folk ønsker ikke lenger å overlate det til tilfeldighetene, men heller planlegge og sette konkrete mål for dating og potensielle partnere.

3. Dating er magi

Spiritualitet vil bli viktigere i dating i 2023. Stjernetegn, tegn fra universet, tilfeldigheter og uforklarlig kjemi styrer stadig flere datere fremover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.