Dobbelt verdensmestere i vintertriatlon!

Norges Triatlonforbund

VM i vintertriatlon er i helgen blitt avhold under multisportfestivalen i Andorra. Henrik Farstadvoll og Victoria Nitteberg ble nye verdensmestere i juniorklassen både i individuell vintertriatlon og sammen i miksstafett. Hele 10 medaljer tok de norske utøverne til sammen under verdensmesterskapet.

Lørdag var det individuell vintertriatlon og i juniorklassen vant både Henrik Farstadvoll og Victoria Nitteberg 1.plass. Begge kom i mål over 3 minutter før andreplassen.

Søndag var det miksstafett og med Farstadvoll og Nitteberg på lag kjørte de hardt fra starten og klarte igjen 1.plass. Det betyr at begge nå er dobbelt verdensmestere! Det er spennende at det kommer unge triatleter som skal forsvare Norges nye posisjon på den internasjonale triatlonarenaen i fremtiden!

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Hans Christian Tungesvik ble verdensmester på samme sted i 2021, og stilte til start for å forsvare tittelen. Dessverre ble det punktering, og han måtte bryte. Da ble det revansj på søndagen hvor han stilte på lag med Elisabeth Sveum i miksstafetten, og sammen kom de inn til en tredjeplass! Elisabeth fikk også en 3.plass under den individuelle konkurransen på lørdag.

Julie Meinicke tok i 2021 gull i juniorklassen. I år stilte hun i klassen U23 og klarte en super 2.plass.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

De fleste norske utøverne som var til stede i Andorra i helgen valgte å kjøre vinterdualtlon også. Det ble hele 4 medaljer, så det var nok en god oppkjøring til helgens vintertriatlon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.