Ny undersøkelse: Disse juletradisjonene tar vi med oss til Syden

juletre

Donald Duck er et must for nordmenn i julen – også i utenlandsferien! De fleste setter til og med Disney-kavalkaden høyere enn både julemat og gaver. Det viser en undersøkelse nylig gjennomført av reisearrangøren Apollo.

Vi har alle våre ulike juletradisjoner, men hva er det nordmenn absolutt ikke klarer seg uten når de legger  utenlands? Ifølge en undersøkelse nylig gjennomført av Apollo er nordmenn langt fra materialistiske: Majoriteten er nemlig villige til å avstå fra julegaver til fordel for en utenlandsreise. Derimot anser hele 6 av 10 Disneys julekavalkade som et absolutt must – selv om de tilbringer julaften under palmene på Gran Canaria.

Les også:  Hipp hurra for Epledagen: 30 år i år!

– De fleste som vil reise utenlands i julen oppgir ønsket om uavbrutt kvalitetstid som hovedgrunn. Samtidig er julen for mange en høytid spekket med verdifulle tradisjoner – og det å flytte feiringen utenlands kan sette disse ute av spill. Da er det spennende å se hvilke tradisjoner vi verner ekstra godt om, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i 

Ekstra viktig er Donald & Co for norske kvinner, og for aldersgruppen 26 til 35 år hvor hele 70 prosent oppgir at de ikke kan gå glipp av kavalkaden.

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

En tradisjon vi derimot ikke helt klarer å enes om, er den tradisjonelle julematen. Drøyt 5 av 10 nordmenn anser julematen som obligatorisk selv ved utenlandsferie. Samtidig melder nesten like mange det stikk motsatte.

56-65 åringene er de som bryr seg minst om ribbe og pinnekjøtt, mens majoriteten av den yngre generasjonen, 18-25 år, er de som sverger høyest til de norske mattradisjonene. Over 60 prosent av disse insisterer på julemat – selv når de tar juleferien i utlandet.

Les også:  Guide for single nordmenn: Slik starter du å date igjen

– Mat blir generelt stadig viktigere for oss ved valg av reisemål, og for mange er det en viktig del av opplevelsen å smake lokal julemat når man velger å feire høytiden i utlandet. Mens risgrøt, ribbe og medisterkaker hører julen til her hjemme, er sjømat eksempelvis en viktig del av tradisjonen i Spania. Samtidig tar de største hotellene ofte hensyn til gjestenes enorme forkjærlighet for egen julemat – og disker opp til ekstravagante julefeiringer med et bredt utvalg av retter, sier Rivera.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.