5 gode råd til deg som vil hjelpe Ukraina

ukraina

Mange tenker på de som er rammet av krigen i Ukraina nå som påsken står for døren. Om du vil gi penger, er det lurt ta noen enkle grep for å være sikker på at pengene kommer frem dit de skal. 

Over 4 millioner mennesker har flyktet fra Ukraina, og det er et overveldende behov for humanitær hjelp. Siden krigen brøt ut, har nordmenn vist et stort engasjement for å bidra. 

Her er fem tips til hvordan du kan forsikre deg om at pengene du gir blir brukt til formålet:

  1. Er organisasjonen medlem av Innsamlingskontrollen eller Fundraising Norge? 
  2. Har organisasjonen en hjemmeside som er troverdig?
  3. Har organisasjonen en kontaktperson til giverne?
  4. Er organisasjonen åpne og transparent? Kan du se hvem som sitter i styret, årsrapport, hvem som jobber i organisasjonen og hva pengene benyttes til?
  5. Kan du enkelt finne frem til organisasjonens øvrige virksomhet og tidligere resultat?

Fundraising Norge er bransjeorganisasjonen for ideelle organisasjoner som samler inn penger i Norge, og arbeider også med etiske retningslinjer for bransjen.

– Den enkleste måten du kan hjelpe, er å gi penger til en seriøs ideell organisasjon. Vær derfor sikker på at pengene du gir kommer frem; enten ved å gi til en kjent organisasjon, eller ved å følge disse fem enkle stegene, sier generalsekretær, Siri Nodland i Fundraising Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.