Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld slipper låta «Hjem»

hes

To av landets mest folkekjære artister, Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld, har funnet sammen og slipper låten «Hjem», 27. november. En sang som fremdeles er brennaktuell.

Fjeld og Sivertsens skrev låten til TV-aksjonen i 1988 til inntekt for Flyktninghjelpen. Aksjonslåten ble den gang fremført av Anita Skorgan og Karoline Krüger.

Etter å ha skrevet sangen på oppdrag fra NRK, gikk visa i glemmeboka hos både Sivertsen og Fjeld, helt til de i år høytidelig ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame sammen. Dette var en gylden anledning til å samarbeide på nytt, og «Hjem» dukket frem fra glemselen.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Visa ble funnet fram og innøvd med entusiasme via telefon Bodø – Drammen, og ettersom et velvillig A- lag av musikere sto klar i Trondheim, så ble sangen spilt inn live der da herrene møttes.

Sivertsen og Fjeld uttrykker stor tilfredshet med hvordan både stemmer og gitarer fant hverandre da de møttes og de er glade for at de fant fram til «Hjem» igjen. Dagens flyktningsituasjon gjør jo dessverre sangen enda mer aktuell i dag enn da den ble skrevet.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Konserten de holdt under innlemmelsen av Hall of Fame, sendes på NRK i romjula.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.