ANNONSE: En rask og enkel veiledning til mobilsikkerhet

Vi tenker ofte på datasikkerhet som viktigere når det gjelder stasjonære og bærbare datamaskiner, men håndholdte enheter trenger også oppmerksomhet. Ifølge Check Points 2020 Cyber Security report, er mobilbaserte angrep på vei oppover, og hackere bruker i økende grad taktikker rettet mot telefoner for å få tilgang til bedriftssystemer.

Dette er ikke overraskende gitt antallet brukere som nå bruker sine personlige enheter til å gjøre arbeidsoppgaver for bedriften de jobber i. Men fordi truslene er på vei mot mobiler, har enkeltbrukere like stor sannsynlighet for å havne i malstrømmen, uansett om de bruker telefonen sin til arbeid eller ikke.

Her går vi gjennom noen av de største datasikkerhetsutfordringene mobilenheter har i 2020. Vi illustrerer også måtene du kan holde deg selv trygg på og unngå å bli offer for et angrep.

De viktigste utfordringene i 2020

Ondsinnede apper

Dessverre har ikke alle apper du kan finne i Apples og Googles dedikerte app-butikker dine beste interesser i tankene. Faktisk finnes det nok av skadelige apper maskert som ekte, til tross for kontrolltiltakene de to store teknologigigantene har satt på plass.

Fra falske bank-apper laget for å stjele dataene og pengene dine, til apper laget med den hensikt å innhente informasjonen din og selge den til tredjeparter, finnes det nok å være forsiktig med i app-butikkene.

Enhetens sårbarheter

Hvis du er en av de mange brukerne over hele verden som gir svært lite oppmerksomhet til oppdateringene på mobilenhetene dine, kan det hende du bør revurdere denne strategien. Produsentene slipper oppdateringer for å fikse kritiske sikkerhetsproblemer, blant andre årsaker.

Så hvis du har unngått å oppdatere telefonen din, kan det være du inviterer til et angrep. Upatchede operativsystemer (OS), enten de er iOS eller Android, kan føre til flere mulige tilgangspunkter hackere kan utnytte. Hvis du er en Android-bruker, har du en ekstra bekymring: Noen Android-brukere mottar ikke varsler om at kritiske sikkerhetsoppdateringer er tilgjengelige. Og hvis du kjører et operativsystem som er eldre enn Android 8, får du kanskje ikke sikkerhetsoppdateringer i det hele tatt.

Mellommannsangrep (MitM)

En av de beste tingene å elske ved mobilenheter er hvor enkelt de gjør det å koble seg til og kommunisere for mennesker over hele verden. Hver dag blir billioner av meldinger sendt mellom brukere og enheter, og mange av disse meldingene inneholder sensitive data.

Dessverre kan datakriminelle dra nytte av dette med mellommannsangrep og fange opp data i overføringen mellom en mobilenhet og en kompromittert Wi-Fi-tilkobling. Hvis en hacker for eksempel klarer å fange opp data på vei til en banktjeneste, kan han eller hun så endre detaljene og tjene økonomisk på din skadede bankkonto.

Minsk datasikkerhetsrisikoene

Unngå ondsinnede apper

Dessverre er det å oppdage en falsk app før du laster den ned lettere sagt enn gjort. Disse appene ser ofte helt ut som den ekte appen, helt ned til kopiens branding og stil. Det finnes imidlertid et par skritt du kan ta:

  • Last aldri ned apper fra andre steder enn den offisielle app-butikken
  • Verifiser utgiveren av appen før du laster den ned
  • Vær på vakt for de avslørende tegnene på en falsk app, inkludert staving eller grammatiske feil og en logo som ikke ser helt riktig ut
  • Ikke følg lenker for å laste ned en app med mindre lenken er på selskapets eget nettsted. For bank-apper, må du alltid gå til bankens nettsted først, og følge lenken til den offisielle appen derfra

Bruk VPN-beskyttelse

For å unngå mellommannsangrep når du bruker et ukjent Wi-Fi-nettverk, må du alltid koble til en VPN-server først. Når din virtuelle private nettverk-app er slått på, krypterer den alle dataoverføringene dine. Dette gjør det tilnærmet umulig for snoker å fange opp eller dekryptere informasjonen din.

Hold enhetene dine oppdatert, alltid

Ikke ignorer oppdateringer, selv om du egentlig ikke kunne brydd deg mindre om dem. Å la operativsystemet ditt forbli uoppdatert er som å forlate huset ditt for dagen, og la inngangsdøren stå på vidt gap. Installer i stedet alle oppdateringer så snart de er tilgjengelige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.