Stor vekst for elsykler og elsparkesykler i Norden

elscooter

Elektriske fremkomstmidler har økt i popularitet de siste årene, elbiler har blitt vanlige i trafikken det samme har andre elektriske kjøretøy som Segway, enhjulinger, elsparkesykler og elscootere.

Den økende popularitet skjer ikke bare i Norge, men også Danmark og Sverige, særlig de siste månedene. En av årsakene er at disse elektriske fremkomstmidlene er rimelige, for eksempel er elbiler svært prisgunstige i Norge, og i Sverige er for eksempel elscootere subsidierte.

Les også:  Roser utbyggingen av sørfold-tunnelene

Sammenligner man for eksempel prisen til en moped til prisen på en elksparkesykkel skjønner man fort hvorfor elsparkesyklene er populære, dessuten trenger man ikke sertifikat. I tillegg er de miljøvennlige.

– Klimavennlige transportmidler er populære, særlig når de er rimelige, både i Norge og i Sverige, etterspørselen øker merkbart nå for tiden, sier Vetle Svendsvoll som er COO i E-wheels Europe AB.

Men den økte bruken av for eksempel elsparkesykler medfører også økt fare for ulykker med elsparkesykler i Sverige, som hadde rundt 10 ulykker i 2018, til hele 630 ulykker i 2019.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Nå er dette fremkomstmidler som ikke har høy hastighet så de fleste personsskadene er heldigvis ikke særlig alvorlige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.