Stor vekst for elsykler og elsparkesykler i Norden

elscooter

Elektriske fremkomstmidler har økt i popularitet de siste årene, elbiler har blitt vanlige i trafikken det samme har andre elektriske kjøretøy som Segway, enhjulinger, elsparkesykler og elscootere.

Den økende popularitet skjer ikke bare i Norge, men også Danmark og Sverige, særlig de siste månedene. En av årsakene er at disse elektriske fremkomstmidlene er rimelige, for eksempel er elbiler svært prisgunstige i Norge, og i Sverige er for eksempel elscootere subsidierte.

Les også:  Fire dødsulykker i trafikken med fem drepte i mars

Sammenligner man for eksempel prisen til en moped til prisen på en elksparkesykkel skjønner man fort hvorfor elsparkesyklene er populære, dessuten trenger man ikke sertifikat. I tillegg er de miljøvennlige.

– Klimavennlige transportmidler er populære, særlig når de er rimelige, både i Norge og i Sverige, etterspørselen øker merkbart nå for tiden, sier Vetle Svendsvoll som er COO i E-wheels Europe AB.

Men den økte bruken av for eksempel elsparkesykler medfører også økt fare for ulykker med elsparkesykler i Sverige, som hadde rundt 10 ulykker i 2018, til hele 630 ulykker i 2019.

Les også:  Vil la næringslivet få holde digitale styremøter og generalforsamlinger

Nå er dette fremkomstmidler som ikke har høy hastighet så de fleste personsskadene er heldigvis ikke særlig alvorlige.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.