Snart kommer disse nyhetene fra Fjordland i Bodø-butikkene

mersmak smoothie

Nå blir det enda enklere å velge sunt når du er i butikken. Aldri før har Fjordland presentert flere nye, sunne, serveringsklare mellommåltider basert på frukt og bær eller grønnsaker.

I tillegg kommer den nye serien MERSMAK, som ved hjelp av helt ny tilberedningsteknikk kan by på bedre og flere typer grønnsaker i rettene.

– Fjordland har hentet inspirasjon fra utlandet i utviklingen av LITT MAT, en ny serie spiseklare mellommåltider som skal nytes kalde. De smaksrike rettene passer perfekt for alle som trenger litt smart påfyll i en hektisk hverdag, sier markedssjef Ellen Molstad Dale.

Lanserer internasjonal mattrend i Norge
Smoothie Bowl, er en trendy og spiseklar nyhet, basert på 100 % frukt og bær, med knasende sprø granolatopping. Fjordland lanserer, som de første i Norge, en serie tykkere smoothies i beger, med smakfulle og rene blandinger av frukt og bær, som skal spises med skje. Granolablandingen, med tørkede blåbær og jordbær, og skje følger med i lokket. 

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Frukt er det mest brukte mellommåltidet i Norge (Ipsos 2017), og noe myndighetene oppfordrer alle til å spise mer av. «Fjordland ønsker å øke utvalget av praktiske og fornuftige alternativer på farten», fortsetter markedssjef Ellen Molstad Dale.

Smoothie Bowl vil gjøre det enklere å nyte et fiberrikt frukt- og bærmåltid på farten. Bloggere og trendsettere over hele verden har allerede tatt trenden til seg, og Fjordland gjør den nå ferdig tilberedt og spiseklar. Litt Mat Smoothie Bowl lanseres i tre varianter; Rød: Jordbær, mango, appelsin og banan, Blå: Blåbær, jordbær, eple og banan, og Gul: Mango, ananas, banan og ingefær.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

Flere grønne alternativer for folk på farten
Litt Mat Salater, er en serie spiseklare salater tilpasset et mellommåltid, som skal nytes kalde. Salatrettene inneholder naturlige råvarer og spennende kombinasjoner av korn, bønner, linser og grønnsaker, i tillegg til dressinger som løfter frem smakene. Gaffel følger med. Rettene er velegnet for vegetarianere, og enkelte er også tilpasset veganere. Salatene har et lavt innhold av mettet fett, i tråd med retningslinjene fra Helsedirektoratet. 

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

I tillegg til variantene som er i handelen allerede (Thaisalat og Pastasalat), lanserer Fjordland nå to nye varianter som begge er veganske: Byggsalat, inspirert av nordiske råvarer, og Bønnesalat med quinoa, inspirert av råvarer og smaker fra Mexico.

Byggsalat inneholder bl.a. bygg, spelt, havre, gulrot, fennikel, gresskar, sjalottløk og timian. En frisk epledressing følger med.

Bønnesalat med quinoa, inneholder bl.a. fire ulike typer bønner, quinoa, mais, paprika, sjalottløk og koriander. En smakfull avokadodressing med hele 64 % avokado følger med.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.