Norwegian og den finske pilotforeningen inngår treårig tariffavtale

norwegian

Norwegians finske datterselskap og den finske pilotforeningen (NPU FI) har signert ny tariffavtale. Avtalen er gyldig i tre år og bidrar til å styrke Norwegian i Norden ytterligere.

– Den nye tariffavtalen gir Norwegian stabilitet og forutsigbarhet, noe som er viktig for vår fremtidige vekst og konkurranseevne. Avtalen gir også pilotene i Finland enda bedre arbeidsbetingelser og karriereutsikter i Norwegian. Vi vil takke den finske pilotforeningen for en positiv og konstruktiv forhandlingsprosess og ser frem til et fortsatt godt samarbeid med de finske pilotene, sier HR-direktør Helga Bollmann Leknes i Norwegian-konsernet.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Den nye tariffavtalen er mellom Norwegians finske datterselskap, Norwegian Air Resources Finland, og Norwegian Pilot Union Finland.

– Vi er godt fornøyd med å ha gjennomført konstruktive forhandlinger med Norwegian. Den nye avtalen gir pilotene konkurransedyktige arbeidsbetingelser og vi ser fram til et godt samarbeid framover, sier Petri Puro, styreformann i NPU FI.

Avtalen er treårig og gyldig fra 1. april 2018. Medlemmene i NPU FI skal nå stemme over avtalen før den formelt blir implementert.

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Norwegians base i Helsinki har omlag 150 piloter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.