Her er turfavorittene vi søkte på i 2022

nordland vei trafikk

To hytter er nye på lista over de mest populære DNT-hyttene i år. Sjekk lista over hvilke turforslag og hytteturer nordmenn søkte mest på i året som gikk.

– Det er interessant å se at en del hytter og turer går igjen fra tidligere, samtidig som nordmenn får øynene opp for nye steder, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening. 

– Det er ikke rart at disse fantastiske turene og hyttene er så populære. Norge har mye å by på av både kjente, men også mer ukjente perler. 

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Rondvassbu og Breidablik er nye på topplisten for hytter i 2022, mens Flokehyttene troner på topp i år som i fjor. 

Viktig turplanlegger
UT.no er Norges største turplanlegger. Det er en tjeneste fra Den Norske Turistforening, i samarbeid med Statskog, Friluftsrådenes Landsforbund, Miljødirektoratet og Kartverket. 

– Gjennom UT kan vi hjelpe folk med å planlegge tur og vi inspirerer dem som titter rundt etter hytter og turmål. Og ikke minst kan vi gi viktig informasjon, og veilede om naturvennlig ferdsel og hensyn man må ta i ulike områder.   

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Delingsøkonomi med lange tradisjoner
DNTs generalsekretær både håper og tror at 2023 blir et år der enda flere nordmenn utforsker det Norge har å by på av reisemål og turer, nært hjemmet i hverdagen og i feriene sine.  

– Å reise i Norge framfor til utlandet er som regel mer miljøvennlig, spennende og kan være langt bedre for lommeboka enn mange tror. Og dessuten er det morsomt å utforske nye hytter og turmål!  

– Det er mye snakk om delingsøkonomi om dagen. Er det noen som kan dette, er det våremedlemmer. I DNT har vi hatt delingsøkonomi med våre hytter i mer enn 150 år, sier Klarp Solvang.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Topp 10 hytter 2022:

Flokehyttene i Sunnhordland (Haugesund Turistforening)
Skåpet i Ryfylke (Stavanger Turistforening)
Kiellandbu i Hardanger (Bergen og Hordaland Turlag)
Fuglemyrhytta i Oslomarka (DNT Oslo og omegn)
Innerdalshytta i Innerdalen (Kristiansund og Nordmøre Turistforening)
Skålatårnet i Breheimen (Bergen og Hordaland Turlag)
Rabothytta i Indre Helgeland (Hemnes Turistforening)
Huldreheim i Oslomarka (DNT Oslo og omegn)
Rondvassbu i Rondane (DNT Oslo og omegn)
Breidablik i Kvam (Bergen og Hordaland Turlag)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.